Dolar

32,3160

Euro

35,1282

Altın

2.295,92

Bist

9.067,29

Hatemi: Atom bombası formülüne sahibiz

Tahran Cuma İmamı Ayetullah Ahmed Hatemi, İran'ın atom bombası formülüne sahip olduğunu açıkladı. Hatemi, 'İran atom bombasının formülünü biliyor fakat bu kitle imha silahından istifade etmek istemiyor' ifadelerini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-10 18:52:38

Hatemi: Atom bombası formülüne sahibiz

Tahran Cuma İmamı Ayetullah Ahmed Hatemi, İran'ın atom bombası formülüne sahip olduğunu ancak bu kitle imha silahını üretmeyi düşünmediğini öne sürdü.

İran devlet medyasına göre, Meşhed'te Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatma'nın ölüm yıldönümü için düzenlenen yas töreninde konuşan Tahran cuma imamı Ayetullah Ahmed Hatemi, İran'ın atom gücüyle ilgili iddialarda bulundu.

"İRAN ATOM BOMBASININ FORMÜLÜNÜ BİLİYOR"

İran'ın atom bombası formülüne sahip olduğunu ancak hiçbir zaman üretmeyi düşünmediğini öne süren Hatemi, şunları söyledi:

"İran atom bombasının formülünü biliyor fakat bu kitle imha silahından istifade etmek istemiyor ancak nükleer enerjiye sahip olmayı kendisi için hayati bir mesele olarak görüyor."

TRUMP'A TEPKİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın balistik füze programını durdurması yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Hatemi, şöyle konuştu:

"Füze gücü İran için hayati önemdedir. ABD'nin şeytanlıkları İran'ın nükleer gücünü azalttı ancak nükleer anlaşma da bitti. Bu şartlarda İran'ı koruyan faktör füze gücüdür. Eğer bu gücü de elimizden alırlarsa aydınlık günümüz karanlık bir geceye döner. Füze gücümüz emperyalistlerin korkusudur."

Haber Ara