Dolar

32,5600

Euro

34,8096

Altın

2.417,81

Bist

9.645,02

Hatayspor gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için kuruldu

Taraftarlarının 'Güneyin Yıldızı' şeklinde tanımladığı Hatayspor'un kuruluşunda gençlerin büyük özverisi var. Kurucularının amaçları arasında ise halkın ilgisini çekmek yer alıyor....

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-15 20:03:45

Hatayspor gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için kuruldu

Süper Lige çıkma başarısını gösterip ligde de başarılı sonuçlar almaya devam eden Hatayspor bu klasmanda tutunabilmek için önemli bir gayret sarf ediyor.

Kulüp bir Anadolu takımı olarak yaptığı mücadeleyle dikkat çekerken tarihi süreç içerisinde futbol adına ortaya koyduğu adımlarla da adından söz ettirmekte.
Peki bu günlere uzanan serencamda kulüp nelerle karşılaştı ve kuruluş hikayesinde hangi anekdotlar var.
Taraftarlarının "Güneyin Yıldızı" olarak tanımladığı Hatayspor'un tarihi dönemeçlerine baktığımızda da karşımıza önemli bilgiler çıkıyor.
İşte Hatayspor'un tarihi backraundu:

Halkın ilgisini çekmek amacıyla...

1967 yılında müsabakalarla halkın ilgisini çekmek ve gençlerin kötü alışkanlıklarından kurtulması için şehrin ileri gelenleri tarafından kurulmuştur.
Hatayspor'un ilk kurucuları üyeleri: Razık Gazel (Başkan), Orhan Aksuyu (2. Başkan), Fatih Hocaoğlu (Genel Kaptan), Hüsnü Hataylı.
2. Lige yeni adım atan bu köklü takım maçlarını 6015 kişilik Antakya Atatürk Stadı'nda oynayan takım, 2. Lig'de mücadele etmektedir.
1967-1968 Sezonunda Kurtuluşspor – Esnafspor ve Reyhanlı Gençliksporun Birleşmesiyle Kurulmuştur.

Defneyaprağı bayraklaştırıldı

Hatayspor'un renkleri Bordo- Beyaz. Ayrıca Defneyaprağı Yeşili rengini de üçüncü renk olarak almıştır. Bordo Rengi Asaleti, Beyaz Rengi Temizliği, Defneyaprağı Yeşili de Barışı Simgelemektedir.Defne yaprağ zaferi temsil etmekte. Apollon, bu ağacın dallarından yaptığı tacını hep başında taşımış. Antikçağlarda Apollon tapınaklarında görevli kâhinler, geleceği görebilmek için Tanrı Apollon'a adanmış olan defneyapraklarını çiğner ve Apollon tapınaklarının çevresini defne ağaçlarıyla yeşillendirirlermiş.

En çok Tarsus İdman Yurdu ile karşılaştı

İlk şampiyonluğu 1969-1970 sezonunda teknik direktör İlker Tolon birlikte yaşamıştır. Daha sonra aralıklarla 3 Lig'e düşmüş, tekrar 2. Lig'e çıkarak inişli çıkışlı bir grafik izlemiştir.Hatayspor'un resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Hatayspor bugün futbol, hentbol, masatenisi, güreş, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, atletizim gibi Tescili olan branşlarda faaliyet göstermektedir. En önemli Tescili branşları ise Futbol,güreş ve atletizimdir. Türkiye futbol liglerinde en fazla karşılaştığı rakip, 43 maç ile Tarsus İdman Yurdu'dur. Hatayspor bu 43 karşılaşmada 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 15 mağlubiyet almıştır.

Süper lig ile tarihi dönemeç

2. ligin köklü kulüplerinden biri olan Hatayspor tarihinde Süper Lig tecrübesini Temmuz 2020'de yaşadı.26 Ağustos 2020 tarihinde Aktaşlar Şirket Grubu Hatayspor'a isim sponsoru oldu.Hatayspor Kulübü Derneği'nin tüzüğünde, dernek kurucuları arasında; bir fabrikatör, iki tüccar, üç çiftçi, bir eczacı, bir kooperatif başkanı, bir serbest çalışan, iki banka müdürü, bir mühendis, bir fotoğrafçı, bir mobilyacı ve bir esnaf da bulunuyor.

Haber Ara