Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

'Hatay'ın zenginliklerini paylaşmaya geldik'

Hatay, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na eklendi- Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş:'Hatay, yüzyıllardır kendi içinde hiçbir kaos yaşamayan ve dünyaya barış götüren, Ortadoğu ile Anadolu arasında ticaret merkezi görevi olan, ilk olimpiyatların yapıldığı, birçok önemli şahsiyete ev sahipliği yapan en önemli şehirlerimizd

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-01 18:22:36

'Hatay'ın zenginliklerini paylaşmaya geldik'
Hatay, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na eklendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başlayan Hatay Tanıtım Günlerinde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentin gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na eklenmesine ilişkin bilgi verdi.

Savaş, Hatay'ın son yıllarda Suriye'de yaşanan dramdan dolayı sıkıntı çektiğini, bununla birlikte son 9 ayda ülkeye iki müjde verdiğini belirterek, "İlk müjde, 2021 EXPO Hatay'da olacak. İkinci müjde ise UNESCO'nun açıklamış olduğu kreatif şehirler içerisinde Hatay'ın gastronomi dalında dünyadaki 180 şehre dahil edilmesi." dedi.

Hatay'ın UNESCO başarısıyla gelecek dönemde hem gastronomiyle hem de EXPO ile anılacağını bildiren Savaş, Hatay'ın 3 semavi dine, 6 mezhebe ve birçok etnik unsura yüzyıllardır ev sahipliği yaptığı özel bir değere de sahip olduğunu söyledi.

Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatay, yüzyıllardır kendi içinde hiçbir kaos yaşamayan ve dünyaya barış götüren, Ortadoğu ile Anadolu arasında ticaret merkezi olan, ilk olimpiyatların yapıldığı, birçok önemli şahsiyete ev sahipliği yapan en önemli şehirlerimizdendir. Hatay, son günlerde iki müjdeli haber aldı ama bütün bu müjdeli haberlerle birlikte savaşın gölgesinde ekonomik kaygılar yaşıyor. Son 5 yılda kişi başına gelir konusunda bin 500 dolar kaybı olan bir şehir. Bütün bunlara rağmen biz, yaşamaya, moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmaya, Ankara'daki dostlarımızla Hatay'ın zenginliklerini paylaşmaya geldik."

Tanıtım Günlerinde orijinal ürünlerin olduğunu, Hatay'ın değerlerini ve lezzetlerini küçük "demo" şeklinde de olsa başkentlilerle paylaşmak istediklerini aktaran Savaş, "Esas, Hatay'ın lezzeti, tadı Hayat'da yaşanır." diye konuştu.

Tanıtım Günlerinde, Hatay'ın sini kebabı, kağıt kebabı, oruk, künefe gibi çeşitli lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca, fuarda, zahter, zeytinyağı, sürk, defne sabunu gibi yöresel ürünler için de stant kuruldu.

İlk gününde çok sayıda ziyaretçinin ilgi gösterdiği fuarda, başkentlilere 5 Kasım'a kadar resim ve heykel sergileri, özel el sanatları ve dünyaca ünlü mozaik sanatları ürünleri de sunulacak.

Antakya'nın ünlü kına gecesi yerel sanatçılar tarafından sergilenecek. Fuar 08.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



Haber Ara