Dolar

32,4967

Euro

34,7754

Altın

2.491,27

Bist

9.561,01

Hatay'daki yangında yerleşim yerleri etkilendi

Hatay’da dün öğle saatlerinde başlayan yangın saatte 70 kilometreyi bulan rüzgârın da etkisiyle hızla yayıldı. Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik ve Karahüseyinli mahalleleri arasında alevler etkisini sürdürüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-10 17:37:36

Hatay'daki yangında yerleşim yerleri etkilendi

Hatay'da dün öğle saatlerinde başlayan yangın saatte 70 kilometreyi bulan rüzgârın da etkisiyle hızla yayıldı. Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik ve Karahüseyinli mahalleleri arasında alevler etkisini sürdürüyor.

1416283

Petek ve Sarımazı mahalleri dehşeti yaşadı

Belen ilçe merkezi yakınlarındaki Petek Evler Mahallesi`nde çıkan ve dün kontrol altına alınan yangın bölgesinde de alevler yeniden yükseldi. Binalara yakın alandaki yangın nedeniyle bazı evler alevlerin arasında kaldı. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışması başlatıldı.

Belen'in Sarımazı Mahallesi vatandaşlar alevlerden canlarını zor kurtardı. Devasa alevler bir anda beldeyi sardı. Binalar araçlar alevlerin arasında kalırken vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Belen'de 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

1416311

"Korkunçtu, yangın inanılmaz hızlı yayıldı"

Belen sakinleri dehşet anlarını anlattı: Belen ilçesindeki bir gıda deposunda çalıştığı sırada yangına yakalanan Dilek Naz, çevreden duyduğu çığlıklar üzerine dışarıya çıktığını söyledi: "Korkunçtu. Kısa süre sonra itfaiye geldi ama rüzgârın da etkisiyle yangın inanılmaz hızlı yayıldı. Arabamı zor kurtardım."

hatay-yanginindan-yurek-yakan-fotograflar-13658841_5126_m

"Evimin yanışını izledim"

Okan Türkmenoğlu alevlere evini teslim edip canını kurtardı: "Çok kısa sürede komple tüm ağaçlık alan alev aldı. O ısıyla beraber ilk başta doğal gazın kombisi yandı. İçeriye doğru da yayılınca evin tamamı yandı. Rüzgârın da etkisiyle zaten söndürme şansınız yoktu, yayıldı. Öğlene kadar yangın 5 kilometre ilerledi. Evimin yanışı seyrettim, hiçbir şey yapamadım."

Ormanlık alandaki yangına, 1 uçak, 5 helikopter, 230 arazöz, 18 dozer ve 864 personel katılıyor. Rüzgâr müdahale güçleştirirken alevlerin yayılmasını sağlıyor.

1416284

İHA'lar devrede

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada,

“Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır" denildi.

Haber Ara