Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Hatay'daki orman yangınında 1 kişi suçüstü yakalandı

Hatay'ın Arsuz ilçesindeki ormanlık alanın 8 farklı noktasında çıkan yangın ekipler tarafından hızla müdahale edilerek kısa sürede kontrol altına alındı. Yangınlarla ilgisi olduğu düşünülen 1 kişi gözaltına alındı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-24 21:22:03

Hatay'daki orman yangınında 1 kişi suçüstü yakalandı

Hatay'daki orman yangınlarında 1 kişi suçüstü yakalandı

Hatay'ın Arsuz ilçesindeki ormanlık alanın 8 farklı noktasında çıkan yangın ekipler tarafından hızla müdahale edilerek kısa sürede kontrol altına alındı. Yangınlarla ilgisi olduğu düşünülen 1 kişi gözaltına alındı. İlçeye bağlı Hacıahmetli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda öğle saatlerinde 8 farklı noktada yangın ihbarı üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter, 15 arazöz ile çok sayıda itfaiye personeli yangın çıkan noktalara sevk edildi. Havadan ve karadan hızlı müdahalerle yangınlar kısa sürede kontrol altına alındı.

hatay-da-8-farkli-noktada-orman-yangini-cikartan-13624496_2573_m

1 kişi suçüstü ele geçirildi

Öte yandan, yangınlarla ilişkisi olduğu değerlendirilen 1 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından elinde çakmakla gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Orman görevlisi tespit etti

Hatay'ın Arsuz ilçesinde, ormanlık alanda 8 farklı noktada çıkan yangına müdahale esnasında yangını çıkardığı belirtilen Fatih M.'yi fark eden Hatay Orman Koruma ve Milli Parklar görevlisi Dursun Mehmet Akay şüphelinin yakalanmasıyla ilgili olayı şöyle anlattı:

"Arsuz Orman İşletme Şefliği'ne gelen ihbar üzerine ben de milli parklar görevlisi olarak, yangın yerine şefimle beraber iştirak ettik. Yangına kısa bir müdahalede bulunduk, söndürmeye çalıştık. Baktık ki, yangın 5-6 yerden çıkmaya devam ediyor. Şefimle kısa bir istişare ederek, bunun bir sabotaj olabileceğini düşündük. Şefim de bana, ‘biraz ileriye git bakalım kimse var mı, yok mu bir bak' dedi. Ben de gittim orada daha sonra adının Fatih M. olduğunu öğrendiğimiz şüpheli şahsa denk geldim. Elinde çakmak, bıçak, şişe gibi türlü şeyler vardı. Şahsı orada aldım şefimle beraber, kontrol altına aldıktan sonra jandarmaya teslim ettik. Ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Haber Ara