Dolar

32,3325

Euro

35,1176

Altın

2.310,95

Bist

9.079,97

Hatay'da Jandarmadan 'drone'li trafik denetimi

Bayram tatili nedeniyle trafikte denetimlerini sıklaştıran jandarma ekipleri, drone yardımı ile ihlalleri tespit ederken, kurallara uymayan sürücüleri hem uyarıyor hem de bayram şekeri ikram ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-03 12:00:30

Hatay'da Jandarmadan 'drone'li trafik denetimi


Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik timleri Kurban Bayramında yoğun trafik akışının yaşandığı noktalarda trafik kontrollerini drone adı verilen insansız hava aracından yararlanarak yapıyor.

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki sahil kesimi olan Çevlik mevkisinde, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik uygulamasında, havadan da drone ile takip yaparak trafik kazalarını önlemeye çalışılıyor.

Ekipler, Samandağ ilçesindeki Çevlik sahilinde bulunan Kapısuyu Jandarma Karakolu önü başta olmak üzere ilçelerdeki kazaların yoğun yaşandığı noktaları hem karadan hem de havadan denetliyor.

Hatay'ın çeşitli noktalarında denetimlerini sürdüren jandarma trafik ve asayiş ekipleri, drone ile havadan takip edilen trafik akışında, kurallara uymayan sürücüleri tespit edip, cezai işlem uyguluyor.

Haber Ara