Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hastaneye kaldırılan Johnson hakkında, 'çelişkili' açıklamalar geliyor

İngiltere İskan Bakanı Jenrick, hastaneye kaldırılan Başbakan Johnson'ın durumunun 'iyi olduğunu' ve yakında başbakanlık konutuna dönmesinin beklediğini açıkladı. Bu açıklamalara karşın İngiliz The Guardian gazetesi Johnson'ın durumunun sanıldığından daha kötü olduğunu duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-06 12:17:24

Hastaneye kaldırılan Johnson hakkında, 'çelişkili' açıklamalar geliyor

buyuk_245

 Dün gece hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson hakkında çelişkili açıklamalar geliyor.

Başbaka Johnson'ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen semptomlarının devam etmesi nedeniyle dün test yapılması için hastaneye kaldırılmasının ardından, İskan Bakanı Robert Jenrick Johnson'ın durumunun "iyi olduğunu" ve yakında başbakanlık konutuna dönmesinin beklediğini açıkladı. Ancak İngiliz The Guardian'dan tersi yönde bir açıklama geldi.

Geçen ay koronovirüs testinin pozitif çıkmasının ardından başbakanlık konutunda kendini izole eden Johnson'ın ateşi düşmediği için doktorları testler için hastaneye gitmesi gerektiğini düşünülmüş ve hastaneye yatırılmıştı.

Hastanenin adı belirtilmezken hükümet "tedbir amaçlı" olduğunu ifade etmişti.

İngiltere Başbakanlığı yaptığı açıklamada, "Başbakan doktorunun tavsiyesi üzerine bu gece test yapılması için hastaneye gönderildi" demişti.

İskan Bakanı Robert Jenrick, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, Johnson hakkında son durumu aktardı.

Jenrick "İyi olduğunu duydum ve en kısa sürede başbakanlık konutuna geri dönmesini bekliyorum" dedi.

Jenrick, Johnson'ın bugün hastanede kalan testlerinin yapılacağını, gelişmeler hakkında kendisinin bilgilendirileceğini ve hükümeti yönetmeye devam edeceğini de belirtti.

Öte yandan bu açıklamalara karşın İngiliz The Guardian gazetesi Johnson'ın durumunun sanıldığından daha kötü olduğunu duyurdu.

The Guardian, hükümete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Johnson nefes alış verişlerinden endişe duyan doktorlar tarafından görüldüğü ve Johnson'ın durumunun 'yetkililerinin itiraf etmeye hazır olduğundan daha ciddi olduğunu' iddia etti.

BORIS JOHSON'DAN SON AÇIKLAMA

Öte yandan Başbakan Boris Johnson dün öğleden sonra kişisel Twitter hesabından sağlık durumu ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Başbakanı Johnson,  koronavirüs belirtilerinden dolayı rutin testlere girdiğini ancak keyfinin yerinde olduğunu ve ekibiyle bağlantıda olduğunu açıkladı.

Johnson Twitter'daki açıklamasında, "Hala koronavirüs belirtilerine sahip olduğum için, doktorlarımın tavsiyesi ile bazı rutin testleri yapmak üzere hastaneye gittim. Keyfim yerinde. Bu virüsle mücadele etmek ve herkesin güvenliğini sağlamak için birlikte çalıştığımız için ekibimle bağlantıdayım" dedi.

Ekran Resmi 2020-04-06 16.15.00

Haber Ara