Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Hastanede doğum günü sürprizi

Hastanede doğum günü sürprizi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 18:18:58

Hastanede doğum günü sürprizi
Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde yatarak tedavi gören iki çocuğun doğum günü, "Burada Güzel Şeyler Oluyor Projesi" kapsamında sürpriz doğum günü partisiyle kutlandı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek hizmet binasında hayata geçirilen proje kapsamında, doğum günü yataklı tedavi gördüğü zamana denk gelen çocuklar için sürpriz parti düzenleniyor.

Doğum gününü hasta yatağında karşılamak zorunda kalan çocuklar, bir anda ellerinde balonlar ve hediyelerle odaya giren sağlık görevlileriyle karşılaşıyor. Hasta yakınlarının da izinlerini alan sağlık görevlileri, çocuklarla doğum günü pastasını kesiyor, mumlarını üflüyor.

Başhekim Yardımcısı Mehmet Ceran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kadın doğum ve çocuk hastalıkları alanında hizmet veren tek hastane olduklarını belirtti.

Çocukları hastanede yattığı sürece yalnız bırakmamak adına proje hazırladıklarını ifade eden Ceran, bu kapsamda ailelerin de desteğini alarak doğum günü olan çocuklara sürpriz parti düzenlediklerini söyledi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Zeliha Hopur ise 6 ay önce başlatılan proje kapsamında dokuzuncu çocuğa parti düzenlediklerini dile getirdi.

Ailelerin bu durum karşısında çok duygulandığını anlatan Hopur, "Doğum gününü hastalığın sıkıntısından dolayı bazı zaman hasta ve yakınlarının bile hatırlamadığı oluyor, dolayısıyla hastane yönetimi olarak bizim hatırlamamız onları ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.

Hasta yakını Elif Moda da iki yaşındaki kızı Yağmur'a ilk defa sağlık görevlilerin desteğiyle doğum günü yapıldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

- İlk doğum günü hastanede

Ayşe Ülkü ise 1 yaşına hastanede giren oğlu Egemen'in ilk doğum gününü hastanede kutladıklarını belirtti.

Böyle bir sürprizin kendisini duygulandırdığını dile getiren Ülkü, "Çok heyecanlandım çünkü babası şehir dışında çalışıyordu. Şu ana kadar zaten babası dahil kimse hatırlamadı. Hastane görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum ne diyeceğimi bilemiyorum" diye konuştu.

Haber Ara