Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Hasan Celal Güzel: Erdoğan'a düşmanlık ediyorlar

Eski bakan Hasan Celal Güzel, 'Türkiye'nin simgesi olduğu için düşmanlık ediyorlar' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 04:51:16

Hasan Celal Güzel: Erdoğan'a düşmanlık ediyorlar

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Eski bakan Hasan Celal Güzel, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Onlar neden Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık ediyorlardı? Çünkü o Türkiye ve Türk milletinin bir simgesiydi. Bana göre İslam ümmetininsimgesiydi. Onu o yüzden öldürmeye çalışıyorlardı. Uzun boyu v.s için değildi mesele. Netice itibarıyla bunu yapamadılar." dedi.

Güzel, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen programda, hassas günlerden geçen Türkiye'nin yarınlarının çok daha güzel olacağını söyledi.

Bela olarak görülen şeylerin aslında hayırlı bir tarafı da olduğunu belirten Güzel, "FETÖ'nün darbe girişimi aslında Türkiye'nin gelişmesini, güzelleşmesini ve yeni Türkiye'ye daha fazla yakınlaşmasını sağladı. Türkiye muhakkak bir felaketten kurtuldu. FETÖ, CIA'nın kucağında bize bu hainliği, alçaklığı yapmıştır." diye konuştu.

"Türkiye'ye vurulacak darbe, İslam'a vurulacak darbedir"

Güzel, FETÖ'nün dışarıdaki birtakım güçlerle yaptığı bu darbe girişiminiTürkiye'nin başına bela etmeyi planladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi havadan bombalayacaklardı. Cumhurbaşkanımız 15 dakika farkla canını kurtardı. Cenabı Hak canını bağışladı. Elbette Allah'ın inayetiyle oldu. Bunlar ayrıca 17 Aralık'ta bir darbe teşebbüsünde bulundu. Hadi oraya kadar neyse diyelim. Ondan sonra MİT turlarının durdurulması büyük bir alçaklıktır. Durdururken üstelik 'DAEŞ'e giden silah yardımını durduruyoruz' diye durduruyorlar. Halbuki Türkmenlere giden yardımdı o. Bu vatan hainlerinin hala peşinden gidene şaşarım. Ne Müslüman'ı, o insan bile değil. Onlar nedenRecep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık ediyorlardı? Çünkü o Türkiye ve Türk milletinin bir simgesiydi. Bana göre İslam ümmetinin simgesiydi. Onu o yüzden öldürmeye çalışıyorlardı. Uzun boyu v.s için değildi mesele. Netice itibarıyla bunu yapamadılar."

Güzel, ABD'deki birçok kişinin, emekli generallerin "İslam'a tam bir darbe vuruluyordu, maalesef asırlar sonrası yarım kaldı" dediğine işaret ederek, "Çünkü Türkiye'ye vurulacak darbe, İslam'a vurulacak darbedir. Çünkü Türkiye, Türk ve İslam dünyasının lideridir." ifadelerini kullandı.

Haber Ara