Dolar

32,5489

Euro

34,9830

Altın

2.422,56

Bist

9.722,09

Harvey kasırgası mağdurlarına yardım için 'İsrail' şartı

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dickinson kentinde ağustos ve eylül aylarında çıkan ve iki hafta boyunca devam eden Harvey kasırgası mağdurlarına yardım edecek sivil toplum örgütlerinin İsrail'i boykot etmeyen isimler olması istendi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 17:35:10

Harvey kasırgası mağdurlarına yardım için 'İsrail' şartı

ABD'de geçen aylarda etkili olan ve büyük hasar meydana getiren Harvey kasırgası için düzenlenen yardım toplama faaliyetlerinde bir skandal yaşandı! Teksas eyaletine bağlı Dickinson Belediyesi resmi web sitelerinde yayımladıkları bir mesajla, kasırga mağdurlarına insani yardım yapmak isteyen kişi ve kurumlara ‘İsrail'i boykoy etmeme' şartı koştu. Kent yönetimi tarafından yardım yapmak isteyenlere sunulan anlaşma metninde “Müracaat sahibi, bu anlaşmayı imzalayarak İsrail'i boykot etmediğini ve bu anlaşma süresinde boykot etmeyeceğini teyit etmiş olur” ifadesi yer aldı.

Karar, sivil toplum kuruluşları ve insan hakları aktivistlerinin tepkisini çekerken, ülkenin önemli sivil toplum örgütlerinden Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (UCLA), kararın ABD Anayasası'na aykırı olduğunu söyledi.

90 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ağustos ve eylül aylarında iki hafta boyunca süren Harvey kasırgası, ABD'de başta Teksas ve Louisiana olmak üzere ülkenin doğu kesimlerini etkilemişti. Kasırga nedeniyle ülkede 90 kişi hayatını kaybetmiş, 70 milyar dolarlık maddi hasar meydana gelmişti.

Haber Ara