Dolar

32,4960

Euro

34,5740

Altın

2.476,06

Bist

9.561,85

Harvey Kasırgası karaya ulaştı

ABD'de günlerdir beklenen Harvey Kasırgası saatte 200 kilometreyi bulan hızla Teksas kıyılarına ulaştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 17:51:58

Harvey Kasırgası karaya ulaştı


Harvey Kasırgası, 4. kategoriyle ABD'nin Teksas eyaletinin kıyı bölgelerini vurmaya başladı. Teksas kıyılarını yavaş yavaş ancak güçlü bir şekilde vuran Harvey Kasırgası, eyaletin Corpus Christi kentinde ana karaya ulaştı. Son 12 yıldır ABD ana karasını vuran en güçlü kasırga olan Harvey, kıyı bölgelerinde hasara yol açtı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Harvey Kasırgasının Teksas kıyılarına ulaşmasından 3 saat sonra saatteki hızının 215 kilometreden 200 kilometreye gerilemesinden dolayı kasırganın alarm derecesini "dördüncü kategori"den "üçüncü kategori"ye düşürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, kasırgayla ilgili önceden bilgilendirildiği ve hafta sonu boyunca Teksas'ta beklenen kasırgayı yakından takip edeceğini açıklamıştı. Trump, kasırgadan en çok etkilenen yerlere federal yardım gönderilmesine imkan veren bir başkanlık emri imzaladı. Teksas Valisi Greg Abbot ise bazı yerlerde rekor düzeyde sel görüleceği uyarısında bulundu.

Acil yardım hizmetleri yetkililerine ve yerel basına göre bir lise, otel, konut kompleksi ve diğer bazıları barınak olarak kullanılan binalar hasar gördü. Kasırganın ayrıca rafineriler üzerindeki etkisi benzin fiyatlarını artırırken, ABD Çevre Koruma Ajansı kıtlığı azaltmak için benzin konusunda bazı kuralları kaldırdığını duyurdu.

Meksika Körfezi'ndeki ılık sularla beslenen Harvey Kasırgası, 2004 yılından bu yana 4. kategorideki ilk kasırga oldu. 2004 yılında ABD sahillerini vuran Charley Kasırgası ABD'de çok büyük zarara neden olmuştu. 4 kategorideki ilk kasırga ise 1961'de Teksas kıyılarını vuran Harvey Kasırgası olmuştu.

Haber Ara