Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Harutyunyan: İHA’lar karşısında savaşı kazanmak imkansızdı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferinin ardından, tanınmayan Dağlık Karabağ'ın Cumhurbaşkanı Harutyunyan'dan itiraf gibi açıklama geldi. Harutyunyan, “İHA’lar karşısında savaşı kazanmak imkansızdı. Bölgedeki çatışmalar aynı hızda devam etseydi Karabağ’ı tamamen kaybedecektik” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-10 13:44:24

Harutyunyan: İHA’lar karşısında savaşı kazanmak imkansızdı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferinin ardından Azerbaycan ve Türk dünyasında büyük sevinç yaşanırken; Ermenistan'da ise Başbakan Paşinyan'a karşı büyük bir öfke ve kızgınlık vardı.

Paşinyan'ın teslimiyet anlaşmasına imza atmasından sonra bir açıklama yapan tanınmayan Karabağ Cumhuriyeti Ermeni Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan'dan ise itiraf gibi bir açıklama geldi.

“İHA'lar karşısında savaşı kazanmak imkansızdı” diyen Harutyunyan şunları söyledi:

"Hadrut, Fuzuli, Cebrail, Gubatlı ve Zengilan'ı ve Askeran ilçelerinin bazı kısımlarını ve en önemlisi Şuşa'yı neredeyse tamamen kaybettik. Çatışma, Hankendi'nin eteklerine 2-3 kilometre kadar ulaştı. Dürüst olmak gerekirse, kaynaklarımız bile tükendi. Bölgedeki çatışmalar aynı hızda devam etseydi, birkaç gün içinde Karabağ'ın tamamını kaybedecektik”

Arayik Harutyunyan'a göre, düşmanlıkların derinlere yayılması nedeniyle, daha fazla zayiat meydana gelecek ve bu, geri dönüşü olmayan korkunç sonuçlara yol açacaktı.

Harutyunyan, "İHA saldırılarına birkaç gün direnebilmesine rağmen, son iki gün içinde bu insansız hava araçlarının bombalanması arttı ve yoğunlaştı. İHA'lar karşısında savaşı kazanmak imkansızdı” dedi.

Harutyunyan, "Dün, son birkaç saat içinde Dağlık Karabağ bölgesinde ağır kayıplar oldu" dedi.

"Azerbaycan insansız hava araçları Karabağ'daki savunma ordusuna büyük zarar verdi ve ortaya çıkan soru Ermeni ordusunun neden benzer silahlar üretmediğidir" diyen Harutyunyan, “Geçtiğimiz on yıllar boyunca sorumluluk pozisyonlarını üstlenen herkes bunun sorumluluğunu üstlenecek" dedi.

"Karabağ aslında sadece Azerbaycan ile değil, Türkiye ve Ortadoğu'dan gelen militanlarla da savaş halindeydi. Karabağ Savunma Kuvvetleri askerleri ve gönüllüleri onlara karşı savaştı" diyen Harutyunyan,  "İç savaş bir seçenek değil. Tüm kararları birleştirip düşünmemiz gerekiyor" yorumunda bulundu.

Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarda İHA'ların hedefi olan Arayik Harutyunyan ağır yaralanmıştı. Uzun süredir ortalıkta gözükmeyen Harutyunyan'ın, başta Azerbaycan ve Ermenistan olmak üzere dünya basınında öldüğü iddia edilmişti.

Daha önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Karabağ'daki savaşı durdurmak için bir anlaşma imzalamaktan başka bir çözümü olmadığını açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün gece 00:00'dan (TSİ) itibaren ateşkes başladığını duyurmuştu..

Kaynak: Novosti ve ajanslar

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara