Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hariri, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes'i kabul etti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-27 16:49:40

Hariri, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes'i kabul etti
Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'i kabul etti.

Hariri'nin başkent Beyrut'taki resmi konutunda gerçekleşen görüşme, basına kapalı şekilde yapıldı.

Görüşmenin ardından Başbakan Hariri'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ikilinin gündemdeki konular ile iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldığı ifade edildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamasının ardından 17 gün sonra ülkesine dönen Hariri'nin, Fransa, ABD, Rusya ve AB büyükelçilerinden sonra kabul ettiği 5. büyükelçi olan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Görüşme sıcak ve dostane bir ortamda gerçekleşti. Bölgesel konular ve Lübnan'ın şu anki mevcut siyasi durumu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Hariri, Türkiye'nin Lübnan'a ve Lübnan halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti." dedi.

Büyükelçi Erciyes, "Türkiye'nin Lübnan'ın istikrar, güvenlik, birlik ve refahına büyük önem verdiğini ve bölgede yeni bir siyasi bunalım yaşanmasını istemediğini belirttim ve Türkiye'nin bu tutumunu yinelediğini aktardım." diye konuştu.

- Hariri'nin temasları, istifa süreci ve Lübnan'a dönüşü

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" dile getirmişti.

Hariri, 17 gün aradan sonra 21 Kasım'da ülkesine dönmüş ve 22 Kasım'da yaptığı açıklamada, "İstifa konusunu Cumhurbaşkanı Avn ile görüştüm. Avn, istifamı bekletmemi ve konuyla ilgili daha fazla istişarede bulunmamı istedi. Avn'ın bu isteğini kabul ettim." sözleri ile istifa kararını ertelediğini duyurmuştu.

Lübnan'a döndüğü günden bu yana Hariri'nin, Lübnanlı siyasetçiler ve büyükelçiler ile görüşmeleri yoğun şekilde devam ediyor.

Haber Ara