Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Hariri: Lübnan'ı kurtardık

Müstakbel Hareketi lideri Hariri 'Lübnan'ı tehlikelere sürüklenmekten kurtardık' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-26 18:45:03

Hariri: Lübnan'ı kurtardık

AA'nın haberine göre Lübnan'da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen eski Başbakan ve Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri, siyasi çözüm yoluyla Lübnan'ı tehlikelerden kurtardıklarını belirtti.

Müstakbel Hareketi 2. Genel Kongresi'nde konuşan Hariri, başlattıkları siyasi girişimin, Mişel Avn'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle otoritedeki boşluğu doldurduğunu ve ülkeyi, çevresindeki tehlikeli durumlara sürüklenmekten kurtardığını söyledi.

Hariri, "Allah'a şükürler olsun, Lübnan'ı tehlikelere sürüklenmekten kurtardık. Ulusal uzlaşı şemsiyesi altında ülkeyi mayınlı bölgelerden güvenli bölgeye taşımayı hedefleyen siyasi bir çözüm yoluna girmeye karar verdik." ifadelerini kullandı.

Müstakbel Hareketi'nin ülkenin kimliğiyle bir yarış içinde olmadığını Lübnan Arap kimliğini öncelediğini kaydeden Hariri, "Biz her şeyden önce devlet otoritesinin önünde herhangi bir otoriteyi kabul etmeyen, silahına silah eklemeyen, meşruiyete bağlı bir akımız." diye konuştu.

Birçok ülkeden siyasi parti temsilcilerinin katıldığı kongrede, Müstakbel Hareketi başkanlığı, genel sekreterliği, siyasi büro üyeleri aday listesinin gün içinde açıklanarak, yarın seçimlerin yapılması bekleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara