Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

Hapisteki Suudi alim açlık grevine başladı

Sosyal medya aracılığıyla Katar ile sürmekte olan krizin sonlanmasını istediği için Suudi Arabistan yönetimi tarafından hapis cezasına çarptırılan, ülkenin önde gelen din alimlerinden Selman el-Odah açlık grevine başladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-18 16:53:01

Hapisteki Suudi alim açlık grevine başladı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Middle East Monitor'un haberine göre El-Odah, geçtiğimiz hafta Katar ve Suudi Arabistan arasında barışın sağlanmasından yana olduğunu ifade eden tweetlerattıktan sonra Suudi yönetimi tarafından tutuklandı. Odah, iki ülkenin barışmasına dair dileklerini bildirdiği tweeti, ABD aracılığıyla yapılan, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Es Sami ve Suudi ArabistanVeliaht Prensi Muhammed Bin Selman arasındaki telefon görüşmesi sırasında atmıştı.

Twitter kullanıcısı Mujtahidd, “Şeyh El-Odah'ın başkalarıyla iletişim kurması yasak” yazısını paylaştı ve Suudi alimin “hapisten çıkarılmadıkça ya da adil şekilde muamele görmedikçe” başladığı açlık grevine son vermeyeceğini söyledi.

El-Odah'ın tutuklanması, Suudi Arabistan yönetiminin bir hafta önce başlattığı geniş çaplı tutuklama kampanyasının bir parçası. Suudi güvenlik güçleri, bir hafta içinde aralarında akademisyen, yazar, ekonomist, insan hakları savunucuları ve avukatların da bulunduğu birçok kişiyi gözaltına aldı.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

721444 (1)_1

724502

Haber Ara