Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Hapis cezası alan İspanyol rapçi üniversiteye sığındı

Monarşi ve polisi hedef alan şarkı sözleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle hapis cezası alan 33 yaşındaki İspanyol rapçi Pablo Hasel, Katalonya Özerk Bölgesi'ndeki bir üniversiteye sığındı. Hasel, destekçileriyle birlikte Lleida Üniversitesi'nde olduğunu duyurdu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-16 09:36:22

Hapis cezası alan İspanyol rapçi üniversiteye sığındı

Monarşi ve polisi hedef alan şarkı sözleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle hapis cezası alan 33 yaşındaki İspanyol rapçi Pablo Hasel, Katalonya Özerk Bölgesi'ndeki bir üniversiteye sığındı.

Hasel "terörizm övgüsü, monarşi ve devlet kurumlarına iftira" suçlamaları sonucunda dokuz ay hapis cezası almıştı.

Hasel'e teslim olması için Cuma gününe kadar zaman verilmişti.

Teslim olmayan Hasel, destekçileriyle birlikte Lleida Üniversitesi'nde olduğunu duyurdu.

İspanyol müzisyen tweetleri ve şarkı sözlerinde polisi eylemci ve göçmenlere işkence etmekle ve onları öldürmekle suçluyordu.

Twitter'dan paylaşım yapan Hasel'in yanında 20 destekçisi olduğu düşünülüyor.

Aralarında yönetmen Pedro Almodovar ve Holywood yıldızı Javier Bardem'in de yer aldığı 200'den fazla sanatçı Hasel'in tutuklanmaması için bir imza kampanyası başlatmıştı.

İspanyol hükümeti "terörizm övgüsü, nefret söylemi, dine ve monarşiye hakaret" gibi "ifade suçlarının" cezalarını, sanat eserleri veya kültürel aktiviteler kapsamında yapıldığı durumlar için azaltmayı düşünüyor.

Hasel mesajlarının birinde yasaklı Marksist örgüt Grapo'nun tutuklu üyesi Victoria Gomez'e desteğini açıklamış, bir diğerinde ise Kral King Felipe VI ve babası Juan Carlos'a ithamlarda bulundu.
Gerçek adı Pablo Rivadulla Duro olan Hasel, Katalonya'nın bağımsızlığını destekliyor.

Katalan bağımsızlık yanlıları 2017'de, faşist diktatör Francisco Franco'nun 1975'te ölümünden bu yana ülkenin en büyük siyasal krizine yol açmıştı.

Pazar günü gerçekleşen bölgesel seçimlerde de Katalan Parlamentosu'nda bağımsızlık yanlıları çoğunluğu kazandı.

Ülkede 2018'de de Valtonyc adıyla bilinen bir rapçi 3,5 yıl hapis cezası almış, kaçtığı Belçika onu iade etmeme kararı vermişti.

Kaynak: BBC Türkçe

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara