Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

Hangi besinler vücuttan toksin atılmasını sağlar?

Vücutta biriken zararlı maddelerin yani toksinlerin doğru beslenme ile vücuttan atılabileceğini biliyor muydunuz? İşte toksinleri vücuttan uzaklaştıran besinler…

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-04 06:31:51

Hangi besinler vücuttan toksin atılmasını sağlar?

Toksin karaciğer, bağırsaklar, damarlar, lenf bezleri, tükürük bezleri, ve akciğerlerde sıklıkla birikirerek ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Hücrelerin kendilerini yenilemesine izin vermeyen toksinler ödem birikmesine de sebebiyet verir.

İşte toksinleri vücuttan uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz besinler...

Biberiye: En kuvvetli antioksidanlar arasında sayılan biberiye, vücuda çok fazla oksijen alınmasını sağlıyor. Özellikle beyin ve kalpteki oksijen fazlası almaya yarayan biberiye, toksinleri vücuttan atarak, metabolizma sağlığını koruyor.

Brüksel lahanası: Lif oranı yüksek sebzeler arasında bulunan brüksel lahanası, hazmı kolaylaştırarak, bağırsak ve karaciğer sağlığını koruyor. Ayrıca kansere yakalanma riskini de düşürüyor.

Domates: Mevsiminde ve hormonsuz olarak tüketildiğinde iltihap oluşumunun önüne geçen domatesin içerdiği beta karoten, likopen, folik asit, bol miktarda bulunan A vitamini detoks etkisi yaratıyor.

Elma: Aç karnına tüketildiğinde bağırsakların çalışmasını sağlayan elma, kanı temizliyor ve toksinleri atmaya yarıyor. Mide, böbrek ve mesane hastalıkları için iyileştirici özelliği olan elma, kişinin uykuya daha kolay dalmasını sağlıyor.

Enginar: Vücuttaki tüm atık maddelerin atılımını hızlandıran enginar; bir nevi detoks etkisi yaratıyor. Bu nedenle ayda 1-2 kez haşlanmış suyunu tüketmek, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlıyor.

Kekik: Böbrek ve mesanede oluşan toksinleri atmaya yardımcı olan kekik, çayı yapılarak içilebildiği gibi kurutulmuş baharat olarak da yemeklerde kullanılıyor.

Kuru erik: Kuru erik kanı temizliyor, vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

Limon: Vücutta sindirim ve eliminasyon işlemlerine destek olan limonun ekşi tadının sindirim sisteminde safra akışını desteklediği düşünülüyor. Limonun kabuğu, detoksifikasyonu destekleyen bir antioksidan işlevi görüyor.

Muz: Vücuttaki toksit üretimini azaltan muz, var olanı boşaltıyor. Ayrıca kolesterolü düşürüyor. Tam kuvvetli detoks etkisi yaratıyor.

Yeşil çay: Bol miktarda polifenol içerdiğinden yağların yakımını hızlandırır ve toksinleri idrar yolu ile attırır.

Zencefil: Vücut sıcaklığını hızla arttıran zencefil, vücudun daha fazla terleyerek, toksinlerin boşaltılmasını sağlıyor. Ayrıca kuvvetli bir antiseptik olduğundan kan temiz kalıyor.

Haber Ara