Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

Hamsiye Gürcistan hamlesi

15 liraya kadar yükselen fiyatların, Gürcistan karasularında avlanacak hamsinin satışa sunulmasıyla düşeceği bildirildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-28 22:29:37

Hamsiye Gürcistan hamlesi

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan,  yaptığı açıklamada, hamsinin Doğu Karadeniz'de şu anda çok az miktarda avlandığını söyledi.

Bu durumun da piyasayı olumsuz etkilediğini belirten Arslan, "Son zamanlarda hamsinin kilosu ortalama 10-15 lira. Fiyatlar daha da yükselebilir ancak teknelerimiz şu anda Gürcistan karasularında avlanmaya başladı. Bir kısım teknelerimiz de ocak ayı başlarında yine o bölgeye gidecek" dedi.

Arslan, Gürcü karasularında hamsi avlayan teknelerin ürünlerinin büyük bölümünün Türkiye'ye geleceğini ifade ederek, "Gürcistan'dan hamsi eğer bol miktarda gelirse fiyatlar önümüzdeki ay itibarıyla 5 liraya düşebilir. Bol miktarda gelmezse de bundan sonra hamsiyi 10 liranın altında yiyemeyebiliriz" diye konuştu.

Hamsinin Gürcistan'dan gelmeye başlayana kadar 15 liranın da üzerine çıkabileceğine dikkati çeken Arslan, "Önümüzdeki günlerde Doğu Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Bu da hakikaten başta hamsi olmak üzere diğer balık fiyatlarının yüzde 50 ve yüzde 100 artışına sebep olacaktır. Fırtına geçtikten sonra yine piyasada bir ucuzlama olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara