Dolar

32,5040

Euro

34,6557

Altın

2.478,43

Bist

9.604,29

Hamsi yasağı kalktı mı? Hamsi fiyatları ne kadar oldu?

Hamsi severleri mutlu edecek bir gelişme yaşandı. Hamsi yasağı kalktı mı? Türk balığı olarak da bilinen hamsi denizlerimizde oldukça az çıkmaya başladı. Durum böyle olunca bazı denizlerimiz ve kıyılarımızda hamsi avı yasağı getirildi. Peki hamsi avı yasağı kalktı mı? Hamsi fiyatları ne kadar oldu? Gelen son açıklamaya göre İstanbul'un doğusu ve Kocaeli sınırları içinde kalan alan hamsi avına açıldı. Yani hamsi avı yasağı hafifletildi. Yasağın hafifletilmesi hamsi fiyatlarını düşürür mü?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-02 16:19:24

Hamsi yasağı kalktı mı? Hamsi fiyatları ne kadar oldu?

Yanlış avlanma ve küresel ısınmayla birlikte denizlerimizde hamsi popülasyonun azalmasıyla bazı bölgelerde hamsi avı yasağı uygulanmıştı. Yapılan açıklamayla hamsi yasağı hafifletildi. Hamsi yasağı kalktı mı?

Türk balığı olarak da bilinen hamsi denizlerimizde oldukça az çıkmaya başladı. Durum böyle olunca bazı denizlerimiz ve kıyılarımızda hamsi avı yasağı getirildi. Peki hamsi yasağı kalktı mı? Hamsi fiyatları ne kadar oldu?  Gelen son açıklamaya göre İstanbul'un doğusu ve Kocaeli sınırları içinde kalan alan hamsi avına açıldı. Yani hamsi avı yasağı hafifletildi.

HAMSİ YASAĞI KALKTI MI?

Bakanlığımızca denizlerimizde av sırasında, avlanılan su ürünlerinin karaya çıkarıldıkları noktalarda, toptan ve perakende satış yerlerinde gerekli denetimler her zaman olduğu gibi bundan sonra da titizlikle yürütülecek, yasal boy limitinin altındaki balıkların avlanılmasına ve satışına kesinlikle müsaade edilmeyecektir..

HAMSİ YASAĞI 7 ŞUBAT 2021'E KADAR UZATILMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce iki defa kısmi olarak durdurulan ticari amaçlı hamsi avcılığı av yasağının 7 Şubat'a kadar uzatıldığı açıklandı.

HAMSİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Hamsi avı yasağının hafifletilmesiyle bazı bölgeler yeniden hamsi avına açıldı. Hamsi avı yasağının kalkmasıyla fiyatların da bir miktar düşeceği tahmin ediliyor. 

Haber Ara