Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Hamileler idari izinli mi? Hamileler kaç gün idari izinli? Hamileler sadece kamuda mı izinli?

Hamileler idari izinli mi? Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni tedbirleri kamuoyu ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan hamile kamu personellerini sevindiren kararı da duyurdu. Erdoğan açıklamasında hamilelerin idari izinli olduğunu açıkladı. Açıklamaların ardından binlerce anne adayı da Hamileler kaç gün idari izinli diye araştırmaya başladı. Peki hamileler sadece kamuda mı izinli? Özel sektörde çalışan hamile personeller idari izinli mi?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-14 17:12:26

Hamileler idari izinli mi? Hamileler kaç gün idari izinli? Hamileler sadece kamuda mı izinli?

60 bin seviyelerine dayanan koronavirüs vaka sayıları sonrası alınacak yeni kısıtlamaları görüşmek üzere toplanan Kabine Toplantısı tüm ülkeyi ilgilendiren yeni tedbirleri açıkladı. Hamileler ve 10 yşa altında çocuğu olan kadın personeller için de kritik kararlar alındı. 

Kabine Toplantısı ile yeni tedbiler hayatımıza girdi. Kısmi kapanma olarak adlandırılan bu dönemde sokağa çıkma yasağı saatleri uzatıldı. Sosyal bulaşının düşürülmesi için tedbirler alındı. Ayrıca mesai saatleri de yeniden düzenlendi. Hamile ve 10 yaş altı çocukları olan kadın çalışanlar için se önemli kararlar alındı. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Kamuda hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak." dedi.

Hamileler idari izinli mi? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları hamile personelin idari izinli olacağını söyledi. Hamile kamu çalışanları bulundukları kurmlarda geçici süreliğine izinli olacak. Erdoğan açıklamasında "Kamuda hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak." dedi.

Hamileler kaç gün idari izinli? 

Kamuda hamilelerin kaç gün idari izinli olacağı konusu da anne adayları tarafından araştırılıyor. Peki kamuda hamileler kaç gün idari izinli? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklanan yeni kısıtlamaların 2 hafta için geçerli oalcağını duyurmuştu. Hamilelerin ne kadar izinli olacağı ise çalıştıkları kuruluşlardan öğrenebilirler.

Hamileler sadece kamuda mı izinli?

Hamilelerin sadece kamuda mı izinli olduğu da şu sıralar araştırılan bir başka soru işareti. Peki Özel sektörde çalışan hamile personeller idari izinli mi? KAbine Toplantısı sonrası yapılan açıklamada "Kamuda hamileler" tanumu kullanılmıştı. Yani hamilelere idari izin kamu için geçerli. Hamile personelin özel sektörde çalıştığı kurum hamileler için farklı kararlar alabilir. Ancak hamileliğin belirli ayından sonra devletin tanıdğı izin hakkında faydalanabilirler. 

Hamilelik izni ne zman başlıyor?

29.05.2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020/8 Sayılı Covid-19 kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler konulu genelge ile bu kapsamda alınan karar uyarınca kamuda çalışan hamile personel 24. hafta ile 32. hafta arasında idari izinli sayılacak. 32. hafta itibariyle de doğum izni süresi başlıyor, doğumdan sonra da 8 haftalık bir ‘analık izni' dediğimiz izin var. Yani bu şartlar altında, 24. hafta itibariyle görevine ara veren personel doğumdan sonraki 8. haftadan sonra işinin başına dönebilir.

Haber Ara