Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

Hamileler (gebeler) parol kullanabilir mi? Parol ağrı kesici yan etkileri neler?

Türkiye'de en çok bilinen ağrı kesicilerin başında parol geliyor. Hamilelikte ilaç kullanımına oldukça dikkat edilmeli. Hamileler ağrı kesici kullanabilir mi? Hamileler parol kullanabilir mi? Öncelikle şunu belirtelim hamileler doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmaktan sakınmalıdır. Gebeler ağrı kesici parol kullanabilir mi? Parol yan etkileri nelerdir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-12 19:34:50

Hamileler (gebeler) parol kullanabilir mi? Parol ağrı kesici yan etkileri neler?

Hemen hemen herkesin evinde olan temel ağrı kesicilerin başında parol geliyor. Ağrı kesici ateş düşürücü özelliği ile bilinen parol hamilelerin de sıkça başvurduğu ağrı kesiciler arasında yer alıyor. Peki hamileler parol kullanabilir mi? Hamileler (gebeler) ağrı kesici kulalnabilir mi? Parol ağrı kesici yan etkileri neler?

Hamileler (gebeler) parol kullanabilir mi?

Hamilelerin zorlu geçen gebelik döneminde ağrı atakları yaşayabilir. Böyle olunca ağrı kesiciye başvurmak zorunda kalan anne adayları Hamileler parol kullanabilir mi? sorusunu araştırmaya başlıyor. Peki gebeler parol kullanabilir mi? 

Doktora danışmadan ilaç kullanmaktan sakınılmalı

Hamilelik döneminde anne karnındaki bebeğin; annenin, yediği şeylerden veya içtiklerinden etkilendiği gibi, kullandığı ilaçlardan da etkilendiğini biliyoruz. Bu nedenle doktorlar hamilelik döneminde mümkün olduğunca ilaç almamayı tavsiye ediyor fakat başa çıkılamayacak ağrılar olması durumunda ise anneye ve bebeğe zarar vermeyecek ağrı kesici veya ilaçlar tavsiye ediyor.

Parlo ve Minoset

Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda, doktorların hamilelik döneminde anneye ağrı kesici olarak verdiği iki ilaç vardır. Bunlar; parol ve minosettir.

Parol içerdiği bileşenler ve kimyasallar sebebiyle, anne karnındaki bebeğe zararı olmayan bir ağrı kesicidir. Bu da hamile anne adayları tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır. Hamileliğin ilk ayından itibaren sonuna kadar annenin, parol kullanabileceğini uzmanlar açıklıyor. Ancak tekrar etmekte fayda var! Hamileler bir doktora danışmadan herhangi bir ilaç kullanmaktan sakınmalıdır.

Parol İlacı Yan Etkileri Nelerdir?

Alerjik reaksiyonlar,
Yüz, dil ve boğaz bölgelerinde şişme ya da yutkunma zorluğu
Ani tansiyon düşmesi
Nefes almada zorluk
Kurdeşen dökme ve deri dökülmeleri
Anaflatik şok
Şiddetli baş ağrısı
Ani uyumalar ve halsizlik hissi
Ateş çıkması
Kan değerlerinde düşme
Ciltte lekeler
Çarpıntı ve göğüs sıkışması
Öksürme, hırıltı ve boğulma hissi

Yukarıda yer alan yan etkilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hafife almadan hemen acille başvurulmalı ya da doktorunuza danışmalısınız.

Haber Ara