Dolar

32,5741

Euro

34,9916

Altın

2.425,44

Bist

9.722,09

Hamile eşini öldüren kocaya müebbet hapis cezası

Hamile eşini öldüren kocaya müebbet hapis cezası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 17:37:39

Hamile eşini öldüren kocaya müebbet hapis cezası
Manisa'da, geçen yıl mayıs ayında bir çocuk annesi sekiz aylık hamile eşini darbederek öldüren kişi, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 6. duruşmasına, "eşi ve gebe olduğu bilinen kadını kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Semih Çapar, avukatı Emin Uz, öldürülen Burcu Çapar'ın annesi Fatma, babası Süleyman Akyol katıldı.

Burcu Çapar'ın anne ve babası, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Ailenin avukatı Mehmet Özyolcu, olay günü acil serviste görevli doktor Ülkü Ünlü Ünsal'ın beyanlarının kabul edilmesini, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporda yer alan "Anne ile bebek arasındaki illet bağı"na dair beyanların ve soyut delillerle ölen kişiye iftira niteliğindeki iddiaların reddedilmesini talep ettiklerini söyledi.

Sanığın eşini canavarca hisle öldürdüğünü belirten Özyolcu, hiçbir indirim maddesi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Sanık ise eşinin kendisini arabadan attığını ileri sürerek, 15 aydır cezaevinde bulunduğunu ifade etti.

Kendisine en büyük cezanın eşinin ve bebeğinin mezarının yerini dahi bilmemek olduğunu vurgulayan Çapar, "Bir insan yavrusunun yanında böyle bir şey yapar mı? Kafasının üst kısmında kanama olduğunu iddia ediyorlar. Çok iyi hatırlıyorum, kafasının sağ alın tarafında yanında yara izi vardı. Darp olsaydı adli tıp kurumunun raporunda yer alırdı. Yapmışsam beni cezalandırın ama ben yapmadım" dedi.

Avukatı Emin Uz ise diğer kadın cinayetleri ile bu olayın birbiriyle ilintilendirilmemesi gerektiğini savundu.

Uz, Adli Tıp Kurumu raporunda ölümün araçtan düşme veya düşürülmeye bağlı olarak meydana gelen travma ve lezyonlar sonucunda gerçekleştiğine dair görüş beyan edildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu beyanın kabul edilmesini istiyoruz. Tanık olarak çağrılan acil servis doktoru Ülkü Ünlü Ünsal'ın görüşlerinin dikkate alınmamasını talep ediyoruz. Doktor Ünsal, darp olayının bot ve benzeri bir ayakkabı ile yapılabilmiş olacağının görüşünü belirtiyor ancak mayıs ayında gerçekleşen olayda Semih Çapar'ın düğüne giderken bot giymesi mümkün değildir. Bunun dışında herhangi bir olaya yönelik delil ve belgenin bulunmaması nedeniyle Semih Çapar'ın beyanlarının kabulünü talep ediyoruz. Semih Çapar olayda herhangi bir silah ve benzeri cisim kullanmamıştır. Suçlu bulunması halinde sanığın kişilik haklarına saygısızlık şeklindeki ağır ithamlar vardır. Bunların da dikkate alınmasını istiyoruz."

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından iyi hal indirimi yaparak sanığı müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Geçen yıl mayıs ayında meydana gelen olayda, Semih Çapar (23) bir çocuk annesi Burcu Çapar'ı (22) sekiz aylık eşini darbederek öldürmüş, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haber Ara