Dolar

32,3352

Euro

35,1602

Altın

2.243,23

Bist

8.718,11

'Hamas yeni bir füze denemesi yaptı'

İsrail tarafı, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’nin kuzey kesiminden Akdeniz’e doğru yeni bir füze denemesi yaptığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 22:08:19

'Hamas yeni bir füze denemesi yaptı'

Filistin Enformasyon Merkezi'in haberine göre kaynaklar, işgal rejiminin Gazze'den Akdeniz'e doğru atılan bir füze tespit ettiğini, füzenin test için fırlatıldığının tahmin edildiğini ifade etti.

Hamas'ın çıkabilecek savaşlara hazırlık için askeri gücünü artırma çabası içinde olan Hamas hareketinin elindeki füzelerin menzilini artırmaya çalıştığını ve bunun için de zaman zaman denemeler yaptığını hatırlattı.

Askeri gücünü artırmaktan ve elindeki silahların niteliklerini geliştirmekten geri durmayacağını açıkça ifade eden Hamas ve askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal rejiminin füze denemeleriyle ilgili yaptığı açıklamaları ne onaylıyor, ne de reddediyor.

Savaşta düşmana karşı ciddi etkileri olan füzeler Filistin direnişinin en önemli silahlarından. Daha önce Gazze çevresindeki askeri noktalara zor ulaşabilen füzeler şu anda Tel Aviv'i vurabilecek menzile sahip. El-Kassam Tugayları son savaşta Tel Aviv'deki uluslararası havaalanını bu füzeler sayesinde uçuşa kapatmıştı.

Haber Ara