Dolar

32,3409

Euro

35,1220

Altın

2.240,45

Bist

8.901,25

Hamas ve İslami Cihad: İşgal Ordusu yenilgiyi kabul etmiştir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad, Joseph Shapira'nın Netanyahu hükümetini suçladığı rapor ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 17:07:43

Hamas ve İslami Cihad: İşgal Ordusu yenilgiyi kabul etmiştir

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Sözcülerden Hazım Kasım'ın yaptığı açıklamada Filistin halkının ve direnişinin İsrail rejimini yenebileceğini ispat ettiğini ve raporun 2014'te Gazze Şeridi'ne açılan savaşın başarısız olduğunun itirafı niteliğinde olduğunu söylendi.

2014 yılındaki savaşta Gazze halkının İsrail ordusuna karşı büyük bir direniş ortaya koyduğunu belirten Kasım, başta silahlı direniş olmak üzere sadece direniş seçeneğinin Filistin halkını koruyabileceğini ve haklarını geri alabileceğini bildirdi.

İslami Cihad sözcüsü Davud Şihab ise raporun, İsrail rejiminin 2014'te Gazze'ye yönelik saldırılarında başarısız olduğunun kabulü olduğunu söyledi.

Şihab, raporun yankıları ile İsrailli partiler arasındaki çekişmelerden Filistin halkına vazife çıkarılmaması konusunda uyarıda bulundu ve Filistin direniş güçlerinin herhangi bir saldırıyla mücadele için hazırlandığını belirtti.

NE OLMUŞTU? (HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ)


Haber Ara