Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Hamas'tan Rusya'ya 'İsrail' çağrısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in, Rusya'dan, Filisitn konusunda İsrail'e baskı yapmasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 17:23:06

Hamas'tan Rusya'ya 'İsrail' çağrısı

Hamas hareketinin resmi internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada, Meşal'in Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Ortadoğu ile Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede Meşal'in İsrail ordusunun Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'ndeki ihlalleri ve sivillere yönelik saldırıları hakkında ayrıntılı bilgi verildiği kaydedildi. 

İsrail'in Filistin halkı ve mukaddesatlara yönelik ihlallerine son vermesi için Rusya'dan bu ülke yönetimi üzerinde baskı oluşturmasını isteyen Meşal'in, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik Yahudileştirme çabaları ve masum kadın ve çocukları soğukkanlılıkla öldürmesinin, Filistin halkında öfkeye ve ayaklanmalara neden olduğunu" söylediği aktarıldı. 

Açıklamada ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Ortadoğu ile Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Bogdanov'un da Hamas liderine Filistin topraklarında yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı ifade ettiği ve ülkesinin bu konuda çaba harcayacağı sözü verdiği ifade edildi. 

Meşal'in İsrail'in artan saldırıları nedeniyle Arap ve İslam ülkelerinin yanı sıra uluslararası alanda görüşmelerini sürdürdüğü aktarıldı.

Yahudi yerleşimciler, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri yanarak hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. 

Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.

İsrail'in bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 42'ye yükseldiği açıklanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara