Dolar

32,3805

Euro

35,0466

Altın

2.326,68

Bist

9.091,57

Hamas'tan Fetih'e ortaklık çağrısı

El Fetih Kongresi'ne mesaj gönderen Meşal, Hamas olarak tüm gruplarla ortaklığa hazır olduklarını söyledi. Kongrede mektubu okunan Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, 'Biz Hamas olarak sizinle (Fetih Hareketi) ve diğer bütün gruplarla halkımızın ve davamızın menfaatine, işgale karşı mücadelemizin lehine olacak her türlü ortaklığa hazırız' ifadelerini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 10:50:53

Hamas'tan Fetih'e ortaklık çağrısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin davasının yeniden canlanması için başta Fetih Hareketi olmak üzere bütün gruplarla ortaklığa hazır olduklarını bildirdi.

Ramallah kentinde başlayan Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi'nde Hamas Milletvekili Ahmed el-Hac Ali tarafından okunan mektubunda Meşal, "Biz Hamas olarak sizinle (FetihHareketi) ve diğer bütün gruplarla halkımızın ve davamızın menfaatine, işgale karşı mücadelemizin lehine olacak her türlü ortaklığa hazırız." ifadesine yer verdi.

Meşal, mektubunda kongreden öncelikle Fetih Hareketi'nin iç birliğini güçlendirecek olumlu sonuçlar çıkmasının beklendiğini belirtti.

''GAZZE ABLUKASINA KARŞI KOYALIM''

Mektubunda, "Kongrenin ayrılığın bitirilerek uzlaşının sağlanmasını, yurdumuzda ulusal kurumların inşasını ve işgalle mücadeleye hızla yardım edecek olan birlik ortamını ve ulusal ortaklık ruhunu pekiştirmesini ümit ediyorum." ifadesini kullanan Meşal, aralarında uzlaşı sağlanmasının işgale, yerleşim birimlerine ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya karşı koymalarına imkan tanıyacağına dikkati çekti.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla düzenlenen Filistin Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Filistin Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başlamıştı. Kongrede Abbas, yeniden genel başkan seçilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara