Dolar

32,3159

Euro

35,0895

Altın

2.298,73

Bist

9.047,60

Hamas'tan el Fetih'e cevap: Gelirlerin elde tutulduğu iddiası yalan

Hamas, Filistin hükümetinin kendisine yönelik, 'Hamas, Filistin halkının mallarını çalıyor, Gazze'deki tüm gelirleri elinde tutuyor ve bu malların hazineye aktarımını kabul etmiyor.' suçlamasını reddetti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-17 08:39:35

Hamas'tan el Fetih'e cevap: Gelirlerin elde tutulduğu iddiası yalan

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, suçlamaların "sorumsuzca ve yanıltıcı olduğu ve uzlaşı konusunda başa dönmeyi hedeflediği" belirtildi.

"Beyanat, Gazze halkına karşı görevlerini ve yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki başarısızlığı örtmek hatta Gazzelilere karşı cezaları arttırmayı gerekçelendirmek için yapıldı" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Bu hükümetin yerine halkın isteklerini karşılayan ulusal birlik hükümeti kurulması gerektiği" vurgulandı.

Açıklamada, Hamas'ın uzlaşlının gereklerini yerine getirdiği, hedefine ulaşması için ulusal ve pozitif bir sorumluluk üstlendiği aktarıldı.

FETİH "HAMAS FİLİSTİN HALKININ MALLARINI ÇALIYOR" DEMİŞTİ

Filistin hükümetinden bugün yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, Filistin halkının mallarını çalıyor, Gazze'deki tüm gelirleri elinde tutuyor ve bu malların hazineye aktarımını reddediyor" ifadesine yer verilmişti.

FİLİSTİN'DE 'UZLAŞI

Açıklamada, Hamas'ın kararlaştırıldığı gibi 10 Ocak'tan itibaren Filistin hükümetinin ücretlendirme ve vergilerin toplanmasını kabul etmediği aynı zamanda Ramallah hükümetinden bölünmeden bu yana görevlendirilenlerin maaşlarının ödenmesini beklediği kaydedilmişti.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

743464_1

Haber Ara