Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

Hamas Sözcüsü: Bölgeyi belirsiz ve hassas bir safhaya taşır

Hamas Sözcüsü Bedran, 'ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması, bölgenin tamamını belirsiz ve hassas bir safhaya taşır.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-19 16:19:04

Hamas Sözcüsü: Bölgeyi belirsiz ve hassas bir safhaya taşır

Hamas Sözcüsü Husam Bedran, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının bölgeyi belirsizliğe götüreceğini belirtti.

Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin tarihi sürecine bakıldığında bölgede işgal yanlısı bir tutum izlediğine dikkati çekerek, büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasıyla bu tutumun yeni ve keskin bir aşamaya gireceğini ifade etti.

Böyle bir kararın yansımalarının kimse tarafından öngörülemeyeceğini vurgulayan Bedran, "ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması, bölgeyi belirsiz ve hassas bir safhaya taşır." dedi.

Hamas Sözcüsü, bu kararın tüm Müslümanların duygularına karşı bir meydan okuma anlamı taşıyacağını belirterek, Filistin halkı ile İslam ümmetinin bu durum karşısındaki tepkisinin tahmin edilemeyeceğini söyledi.

ABD'de yarın başkanlığı devralacak olan Donald Trump, seçim sürecinde Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü vermişti. Trump, bugün bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamada da vaadini unutmadığını belirterek, "Ben verdiğim sözden vazgeçmeyen bir şahsiyetim." demişti.

ABD Kongresinin 1995'te kabul ettiği Kudüs Büyükelçilik Yasası'na göre İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması öngörülüyor. Ancak söz konusu yasa 21 senedir Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama'nın başkanlık dönemlerinde her 6 ayda bir "ulusal güvenlik" gerekçesiyle erteleniyordu.

Filistinliler, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma" anlamına gelecek bu adıma şiddetle karşı çıkıyor. 

Haber Ara