Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Aruri: Hamas, İran'ın ilk savunma hattıdır

Hamas heyetinini Tahran’daki görüşmeleri sürüyor. Hamas heyeti, bugün de dini lider Hamaney ile bir araya geldi. Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri ise, 'İran'a yönelik bir saldırının Filistin'e yönelik bir saldırı anlamına geleceğini,' belirterek,”Hamas, İran'ın ilk savunma hattıdır' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-23 14:20:53

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Aruri: Hamas, İran'ın ilk savunma hattıdır

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri ise, "İran'a yönelik bir saldırının Filistin'e yönelik bir saldırı anlamına geleceğini" belirterek,”Hamas İran'ın ilk savunma hattıdır" dedi.

Hamas heyetinin, İran ziyareti sürüyor. Hamas heyeti, bugün de Tahran'da İran lideri Hamaney ile bir araya geldi.

Hamas'ın üst düzey liderlerinden olan Aruri'nin yanı sıra heyette, Musa Ebu Merzuk, Mahir Salah, Hüsam Bedran, Usame Hamdan, İzzet er Rişk ve İsmail Rıdvan gibi isimler de bulunuyordu.

Cumartesi günü başlayan ziyarette öncelikle İran Meclisi Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi ile görüşen heyet, dün de Hamaney işe buluştu. Heyetin yarın da Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmede Hamaney Filistin'e destek olmanın gerekliliğine dair ifadeler kullanırken ABD ve İsrail'i eleştirdi. Hamaney "Hamas Filistin'in kalbindedir, tıpkı Filistin'in İslam dünyasının kalbinde olduğu gibi" dedi.

Hamas'ın üst düzey ismi Aruri de İran hakkındaki olumlu ifadeler kullandı.

“HAMAS, İRAN'IN İLK SAVUNMA HATTIDIR”

Salih Aruri, yaptığı görüşmelerde İran'a atıfla "Biz İslam Cumhuriyeti ile aynı yoldayız, Siyonist varlığa karşı savaşma yolunda." şeklinde konuştu.

"İran'a yönelik bir saldırının Filistin'e yönelik bir saldırı anlamına geleceğini" ifade eden Aruri şöyle devam etti: "Hamas İran'ın ilk savunma hattıdır."

Aruri 2018 yılının Şubat ayında Hamas'a ait Al Quds TV'ye verdiği röportajda "İran, Siyonist varlığın kanser hücresi olduğunu ve bölgeden kazınması gerektiğini söyleyen tek ülkedir. Ve İran, Filistin direnişine ve Siyonist varlıkla savaşan diğerlerine gerçek ve açıktan destek vermeye hazır haldeki tek ülkedir." şeklinde konuşmuştu.

Hamas lideri İsmail Heniye, Cumartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ziyaretinin önemli sonuçları olacağını umduğunu dile getirmişti.

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara