Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Hamas: Saldırı, ulusal birliği bozma çabalarının parçası

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah’ın Gazze’ye girişiyle birlikte Hamdallah’I hedefleyen bir patlayıcının infilak etmesi sonrası tepkiler gelmeye başladı. Hamas, Hamdallah’ı hedef alan suç eylemini kınayarak, “Gazze’deki güvenliği istikrarsızlaştırmayı ve ulusal birliği bozma çabalarının parçasıdır” yorumunu yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-13 22:02:41

Hamas: Saldırı, ulusal birliği bozma çabalarının parçası

TIMETURK | ÇEVİRİ

Filistin Yönetimi Başbakanı Rami Hamdallah'ın Gazze'ye girişiyle birlikte Hamdallah'I hedefleyen bir patlayıcının infilak etmesi sonrası tepkiler gelmeye başladı. Hamas, Hamdallah'ı hedef alan suç eylemini kınayarak, “Gazze'deki güvenliği istikrarsızlaştırmayı ve ulusal birliği bozma çabalarının parçasıdır” yorumunu yaptı.

Filistin'in Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Iyad Al-Bozom da patlamayla Hamdallah'ın hedeflendiğini doğruladı ve kaybın olmadığını ifade etti.

Hamdallah ise Gazze'de atıksu iyileştirme tesisinin resmi açılışına katılmaya gidiyordu.

ABBAS, HAMAS'I SUÇLADI

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas bu “hain” saldırıyla ilgili Hamas'ı suçlarken yardımcılarıyla acil bir toplantı yaparak nasıl cevap vereceklerini konuşacaklarını belirtti.

HAMAS: ULUSAL BİRLİĞİ BOZMA ÇABALARININ PARÇASI

Hamas ise Filistin Başbakanı Rami Hamdallah'ı hedef alan suç eylemini Twitter üzerinden kınayarak, “Gazze'deki güvenliği istikrarsızlaştırmayı ve ulusal birliği bozma çabalarının parçasıdır” yorumunu yaptı.

HAMAS PEŞİN SUÇLAMALARI KINADI

Hamas aynı zamanda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın “peşin suçlamaları”nı da kınadı.

HAMDALLAH: HAMAS, GAZZE ŞERİDİ'NİN KONTROLÜNÜ HÜKÜMETE VERSİN

Saldırı sonrası Hamdallah, “Bugün olana rağmen Gazze'ye geri döneceğim ve Hamas'a Gazze Şeridi'ni etkin bir şekilde kontrol etmesi için hükümete izin vermesi çağrısında bulunacağım. Bugün olan olay bizi süregelen uzlaşma çabalarından alıkoymayacaktır.” dedi.

Haber Ara