Dolar

32,5310

Euro

34,8993

Altın

2.438,56

Bist

9.716,77

Hamas, Mısır'da İsrailli yetkililerle görüştüğü iddialarını yalanladı

Hamas, Mısır'ın başkenti Kahire'de İsrailli üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptığını yalanladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-18 21:39:00

Hamas, Mısır'da İsrailli yetkililerle görüştüğü iddialarını yalanladı

Hamas yetkililerinin İsrailli isimlerle Kahire'de görüştüğü iddia edildi. Hamas sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Kasım, bu tür yalan haberlerin gündem yapılmasını, hareketin imajını zedeleme yönündeki umutsuz çırpınışlar olarak nitelendirdi.

İNGİLİZ SİTESİNİN ARAPÇA ORGANINDA YAYINLANDI

"Independentarabia" sitesinde önceki gün yer alan haberde, İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) Başkanı Nadav Argaman'ın, aralarında Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk'un da olduğu Hamas yetkilileriyle geçen hafta Kahire'de görüştüğü öne sürülmüştü. Haberde, söz konusu görüşmenin Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in arabuluculuğunda gerçekleştiği kaydedilmişti.

Mısır, Katar ve BM, bir süredir Filistinli gruplar ile İsrail arasında "Gazze'deki gösterilerin durdurulması karşılığında bölgeye uygulanan ablukanın hafifletilmesine dayanan bir ateşkes sağlanması" için görüşmeler yürütüyor.

İSMAİL HANİYYE 2 HAFTA ÖNCE KAHİRE'DEYDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, 3 Mart Pazar günü Kahire'de bazı görüşmeler gerçekleştirmiş, bu görüşmelerden yeni bir öneriyle dönmüş ardından Mısırlı istihbarat heyeti Gazze'ye ziyarete gelmişti.

(Ayrıntılar için fotoğraflara tıklayınız)

66_4

67

Haber Ara