Dolar

32,5310

Euro

34,8993

Altın

2.438,56

Bist

9.716,77

Hamas mensubu uçak mühendisine nasıl suikast düzenlendi?

Tunuslu uçak mühendisi Muhammed Zevvari'nin evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 12:03:39

Hamas mensubu uçak mühendisine nasıl suikast düzenlendi?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Filistin Enformasyon Merkezi, konu ile ilgili bir makale hazırladı.

İşte o makale:

ZEVVARİ RAPORU

İsrail'de yayınlanan Yediot Aharanoot gazetesi, Tunuslu mühendis Muhammed Zevvari'nin geçen 8 Aralık Perşembe günü Tunus'ta uğradığı suikastla ilgili bir rapor yayınladı.

ARACI FARK ETMEDİ

Gazete, Safakes'teki evinden çıkan ve aracına binen uçak mühendisi Muhammed Zevvari'nin, geçeceği yolu kapatan büyük aracı fark etmediğini, ancak oraya vardıktan sonra bir metre bile olsun aracını süremediğini yazdı.

SUSTURUCU SİLAH, 22 KURUN

Ayrıntıları vermeye devam eden gazete şunları paylaştı:

Sokaktan çıkan bir araç Zevvari'nin kullandığı araca yaklaşıp durdu. Susturucu takılmış tabancalı iki şahıs araçtan inip ona 22 kurşun sıktı. Saldırganlar kurtulma umudu olmayacak şekilde ateş açtılar. Sadece kafasına ve boynuna sekiz mermi isabet etti. Zevvari, olay yerinde can verdi.”

KİMLİĞİ 1 SAAT SONRA BELİRLENDİ

Aracı kan gölüne dönen Zevvari'nin kimliği aldığı kurşunlar nedeniyle ancak bir saat sonra belirlenebildi.

SUİKASTÇİLER ARAÇLARI BIRAKIP KAÇTI

Araçta iki tabancayla onlara ait kovanları bulan polis, tabancalardaki parmak izlerini tespit edemedi. Suikastta kullanılan kiralınmış bir kamyonla, yine kiralanmış üç otomobil Beni Hamide Mahallesi'ndeki Eş-Şatır Caddesi'nde terk edilmiş olarak bulundu.

3 AY HAZIRLIK

Tunus polisi, uçak mühendisine suikast için katillerin en az üç ay hazırlık yaptıklarının tahmin edildiğini belirtti.

PEKİ NASIL TAKİP ETİTLER?

Cinayeti soruşturanların verdiği bilgiye göre, Zevvari'yi takip edenler, Fas'tan olan ve Belçika pasaportu taşıyan kırk yaşlarında iki kişi olup, bunlar mühendisin giriş çıkışlarını ve hareketlerini yakından takip etmişler. Şahıslar bölgedeki iki iş adamından yardım almış ve mühendisin evinden sadece yüz metre kadar uzakta bir ev kiralamışlar.

Gazetenin verdiği bilgilere göre, baş şüpheli geçen Eylül ayında Tunus'a geldi. Kendini fabrika kurmak isteyen bir yatırımcı iş adamı olarak tanıttı ve kendisine Tunuslu ortak iş adamları aradığını ifade etti.

"GAZETECİ" YEMİ

Gazete devamla şu bilgileri verdi:

“Zevvari, Suriye, Lübnan ve Türkiye'ye yaptığı ziyaretlerden Pazar günü dönmüştü. Macaristan'da ikamet eden Tunuslu bir gazeteci Zevvari'nin insansız uçaklarla ilgili doktorasını yaptığı Safakes Üniversitesinden telefonu alıp kendisiyle irtibata geçti. Zevvari'ye üzerinde çalıştığı konuyla ilgili bir rapor hazırlamak istediğini ve bunun için kendisiyle mülakat yapmak istediğini söyledi. Kadın gazetecinin attığı yemi yutan Zevvari, gazeteciyle görüştü. Gazeteci beraberinde getirdiği şahsı araştırmacı olarak tanıtıp ikinci kez Perşembe günü tekrar görüşmek üzere ayrıldılar. O gün Zevvari'nin suikasta uğradığı gün oldu.”

GAZETECİ KAÇTI

Gazeteye göre, suikast günü görüşmeye gelmeyen gazeteci Tunus'u terk edip Macaristan'a kaçtı.

ZEVVARİ EVDEYDİ

Saldırganlar kurbanın evde olacağını çok iyi biliyorlardı.

YAKALANDILAR

Tunus gazeteleri de aynı mevzuya değinerek, ilgili güvenlik birimlerinin gazeteciyi Tunus'a gelmeye ikna ettiklerini belirterek, gazetecinin gelir gelmez havaalanında gözaltına alındığını, mühendisi takip eden şahsın plan ve çalışmalarından haberleri olmadıklarını iddia eden ortaklarının da tutuklandığını yazdı.

YARDIM EDENLER DE YAKALANDI

Tunus emniyet güçleri yaptığı kapsamlı çalışmalar çerçevesinde suikastte kullanılan araçları kiralayanlarla, iki tabanca ve susturucuları satan dört kişiyi tutukladılar. Tutuklanan bu şahıslar verdikleri bilgide, iki şüphelinin birkaç ay önce kendilerine gelip enformasyon alanında şirket kurmak istediklerini, şahsi güvenlik için iki tabanca satın almak istediklerini söylediklerini ifade ettiler.

HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ

410277_2

416000

Haber Ara