Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Hamas'ın kurucularından Hasan Yusuf'un bir oğlu daha İsrail ile anlaştı

Hamas'ın kurucularından Hasan Yusuf'un İsrail ajanı oğlu Musab Yusuf'un ardından, diğer oğlu Süheyb de İsrail saflarına geçti. Süheyb Yusuf, hem Türkiye hem de Hamas'a yönelik suçlayıcı açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-04 16:17:00

Hamas'ın kurucularından Hasan Yusuf'un bir oğlu daha İsrail ile anlaştı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

The Times of İsrael'in haberine göre Hamas'ın kurucularından Hasan Yusuf'un oğlu Süheyb Yusuf, İsrail Kanal 12'den Ohad Hemo'ya konuştu. Türkiye ile ilgili iddialarda bulunan Yusuf, Hamas'tan ayrıldığını, daha önce örgütün Türkiye merkezinde çalıştığını ve Ankara'nın Ramallah'taki Filistinli yetkililerle İsraillileri dinlediğini iddia etti. Türkiye ve Hamas'la ilgili suçlamalarda bulunan Yusuf'un söylediklerinin tamamı İsrail'in işgalci politikalarını destekler nitelikteydi.

TÜRKİYE'YE İFTİRALAR

"Türkiye'nin dinleme yapmak için gelişmiş donanımlara ve bilgisayar programlarına sahip olduğunu” söyleyen Yusuf, İsraillilerin telefonlarının dinlendiğini ve diğer Arap ülkelerinin de hedefte olduğunu söyledi.

Haberde daha da ileri gidilerek "Türkiye'nin İsrail'de terör saldırıları gerçekleştirmek için Batı Şeria'daki çocuklar dahil birçok insanı kışkırttığı" iddia edildi.

75
(Süyehb Yusuf)

Yusuf, "Türkiye'nin Gazze'deki krizi Batı Şeria'ya taşımaya çalıştığını" da söyledi.

İsrail'de birçok siyasetçi Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin teröre hizmet ettiğini iddia ederek Filistinlilere yönelik cinayetleri meşrulaştırmaya çalışıyor. Süheyb Yusuf'un açıklamaları da İsrail'in Türkiye'ye yönelik saldırganlığı ve Filistinlilerin infazlarını meşrulaştıracak düzeyde. İsrail, yalnızca son bir yılda gerçekleştirilen Geri Dönüş Yürüyüşlerinde 50'si çocuk 266 Filistinliyi şehit etti.

79
(Süheyb Yusuf, Ohad Hemo ile pazarda yürürken)

HAMAS'A SUÇLAMA

Ayrıldığı Hamas'la ilgili olarak "Örgüt, Filistin halkının çıkarları için çalışmıyor" diyen Süheyb Yusuf, "Filistin davası için değil, yabancı bir gündem için çalışıyorlardı. Bilgiyi maddi yardım karşılığında İran'a satıyorlar" dedi.

Öte yandan Hamas yetkililerin Türkiye'de lüks içerisinde olduğunu iddia eden Yusuf, "Yolsuzluk sebebiyle örgütle ilişkisini kestiğini" söyledi.

AP569093010149-640x400
(Hamas'ın kurucularından Hasan Yusuf. Fotoğraf, defalarca İsrail hapishanelerinde kalan Yusuf'un 19 Ocak 2014'teki tahliyesi sonrasında basına yaptığı bir açıklama sırasında çekildi)

BABASI HAMAS'IN KURUCULARINDAN, ABİSİ İSE İSRAİL AJANI

Hamas'ın kurucularından Şeyh Hasan Yusuf'un diğer oğlu Musab Hasan Yusuf da tam 10 yıl boyunca İsrail iç güvenliği Şin Bet (Şabak) için ajanlık yapmıştı.

1996'da Şin Bet tarafından tutuklanan Musab Hasan Yusuf, 1997'de serbest bırakıldı. 2000 yılında Hristiyan olarak din değiştiren Musab'ın kod adı ise "Yeşil Prens."

Musab Yusuf'un babasının sağ kolu olarak Hamas'ta çalıştığı yıllarda İsrail'e onlarca istihbarat aktardığı biliniyor. 

Yusuf, daha sonra babası tarafından evlatlıktan reddedildi.

Özellikle 28 Eylül 2000'de başlayan 2'nci intifada döneminde pek çok üst düzey Hamaslının tutuklanmasında kilit rol oynayan Musab, 2007 yılında Batı Şeria'dan kaçarak ABD'nin Kaliforniya eyaletine yerleşti. Bunlar arasında El Fetih'in hapisteki gizli lideri Mervan Barguti ve Hamas'ın Batı Şeria'daki operasyonlarını yürüten isimlerden İbrahim Hamid de bulunuyor.

Hakkında bir belgesel çekilen Musab Yusuf için "Hamas'ın oğlu" adında bir de kitap yazıldı. 

78_2
(Musab Hasan Yusuf. Fotoğraf, Aralık 2018 yılında Florida'da bir etkinlik sırasında Musab konuşma yaparken çekildi)

Haber Ara