Dolar

32,4906

Euro

34,9589

Altın

2.435,08

Bist

9.716,77

Hamas ilk kez eleştirilmeye başlandı

Hamas Siyasi Lideri Yahya Sinvar, Suriye Rejimiyle ilişkilerin normalleşebileceğini belirten bir açıklama yayınladı. Sinvar, Suriye ve Filistin’de eleştirilerin hedefi oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 19:19:32

Hamas ilk kez eleştirilmeye başlandı

Hamas Siyasi Lideri Yahya Sinvar'ın geçtiğimiz hafta yaptığı İran ve Esed rejimi ile normalleşeceğiz açıklaması İslam dünyasında tatışma oluşturdu. 

Hamas Liderinin Esed Rejimi hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Filistinli Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevaf Tekruri ‘Suriye Rejimi, Suriye'deki Suriye halkının ve Filistin halkının kanını akıtan  katil ve mücrim bir rejimdir ki biz asla Suriyeli, Filistinli, Mısırlı, Rohingyalı diye ayırım da yapmayız' şeklinde konuştu.

Dr. Tekruri sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilerle, Suriye'deki Filistinliler arasında ne fark vardır? Her ne mekanda olursa olsun, onların katilleri arasında ne fark vardır?”

Filistinli Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevaf Tekruri'ye göre Suriye Rejimiyle ilişki kurmak ‘yalnız Suriyeli kardeşlerimizin değil, Filistinlilerin de kanına girmek' anlamına geliyor.

''BU BİR AHLAKİ ÇILGINLIKTIR'' 

Hamas Lideri Yahya Sinvar'a bir tepki de Filistinli Alimler Birliğinin yurt dışındaki üyesi Muhammed Hayr Musa'dan geldi.

HAMAS Liderinin açıklamasını ‘tadı, rengi ve kokusu olmayan bir ifade' olarak niteleyen Muhammed Hayr Musa ‘Suriye Rejimiyle ilişki kurmak ahlaki çılgınlık, diğer herkesten önce Filistinli şehitlerin kanına hakaret ve yalnız Suriye halkının kanına değil tüm Ümmete saldırıdır' dedi.

Filistinli Alimler Birliği üyesi Muhammed Hayr Musa Esed Rejimini, ‘tüm Ümmetin toplanarak kökünden sökmesi gereken asrın mücrimi' olarak niteledi.

İran'la normalleştiklerini Şii dünyada kullanılan retorikle devam ifade eden Hamas Lideri, ‘bu, İsrail'e karşı direnişte karşılık bulacak ve HAMAS'ın özgürlük ajandasına katkı sunacaktır' demişti.

İsrail Hapishanelerinde 20 yıl geçiren Yahya Sinvar, Hamas'ın eski güvenlik sorumlusuydu. Şubat ayında Hamas'ın siyasi liderliğine getirilen Sinvar, ‘şu anda İsraille girişilecek bir savaşın Hamas'ın stratejik çıkarlarına uygun olmadığını' ifade etti.

 

Haber Ara