Dolar

32,5277

Euro

34,9465

Altın

2.440,09

Bist

9.716,77

Hamas: Hükümet tek taraflı feshedilemez

Hamas, Filistin'de ulusal birlik hükümetinin tek taraflı feshine karşı çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 12:03:27

Hamas: Hükümet tek taraflı feshedilemez

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Hamas, tüm taraflar anlaşmadan hükümette tek taraflı yapılacak bir değişikliği reddediyor" dedi.

Sami Ebu Zuhri, "Kimse bizi herhangi bir değişiklik hakkında bilgilendirmedi, ulusal birlik hükümetinde yapılacak bir değişiklikle ilgili olarak bize danışmadı. El Fetih tek başına hareket etti" diye konuştu.

Üst düzey Filistinli yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın partisi El Fetih'in üyelerine, hükümetin 24 saat içinde istifasını vereceğini söylediğini duyurmuştu.

El Fetih Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, "Hükümet 24 saat içinde istifa edecek çünkü çok zayıf. Ayrıca Hamas, hükümetin Gazze'de hiçbir şey yapmasına izin vermiyor" demişti.

Hamas 8 yıldır Gazze'yi yönetiyor

Rakip Filistinli gruplardan El Fetih Batı Şeria'da, İslami Direniş Hareketi Hamas ise 2007 yılından bu yana Gazze'de hakimiyetini sürdürüyor.

Filistin'de geçen yıl ulusal birlik hükümetinin kurulması, El Fetih ile Hamas arasında uzlaşma sağlanması açısından da çok önemli bir adım olarak görülüyordu.

Son dönemde ise İsrail ve Hamas'ın geçen yıl 50 gün süren savaşın ardından Gazze'de uzun vadeli bir ateşkes için dolaylı görüşmeler yaptıkları bildirilmişti.

Haber Ara