Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

Hamas Gazze'de casus yakaladı

Gazze Şeridi'nde HAMAS'a bağlı Filistin Güvenlik Hizmetleri bir İsrail ajanını yakaladıklarını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-13 13:43:20

Hamas Gazze'de casus yakaladı

Al Majd web sitesinin haberine göre, Gazze Şeridi' nde Hamas tarafından yönetilen Filistin Güvenlik Hizmetleri Gazze 'de usta bir casusu yakaladıklarını açıkladı. 53 yaşında olan casus sadece "N.M." olarak tanımlandı ve 8 yıl boyunca bölgede Filistin direnişine karşı İsrail işgal güçlerine yardım ettiği iddia edildi. 
 
Habere göre N.M., 2007 yılında İsrail istihbarat servisi "Shabak" tan İsrail ajanı olmak üzere çağrı aldı. N.M. iddiaya göre İsrail istihbaratı ile işbirliğini maddi ödeme karşılığında kabul etti. Casus N.M., Shabak tarafından "Filistin Direnişi'nin askeri faaliyetlerini bildirmesi, Hamas ve Gazze'de yaşayan direnişçilere karşı propagandayı yaymakla görevlendirildi.'' N.M. diğer casuslardan mali fon elde eden ve elektronik casusluk ekipmanlarına sahip olan ve böylece çok sayıda gizli finansal kaynakla temas kuran biri haline geldi. 
 
N.M. 2008 ve 2012 yıllarında Gazze Şeridi'ne karşı operasyon başlatan İsrail'e; direnişçi savaşçıların evleri hakkındaki bilgilerini, gizli roket gönderme sahalarını ve birçok Filistinlinin ölümüne neden olan diğer detayları aktardığı bildirildi. Habere göre, 2014 yılı boyunca İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı savaşta, Hamas'ın casuslara ve muhbirlere yönelik sıkıyönetiminden dolayı etkisiz ve pasif kaldığı aktarıldı. 
 
Ayrıca N.M. tutuklanmasından önce, İsrail'de bir Shabak yetkilisi ile tanıştığını ve Filistin direnişine karşı işgalde İsrail'e yardım edeceğine dair anlaşmalarını yenilediğide ileri sürüldü. N.M.'nin faaliyetleri sırasında yapılan soruşturma sırasında, N.M'nin Shabak'ın kendisi için yapılan sunumları ve tutuklanmasına kadar da Shabak'la işbirliğini sürdürdüğünü kabul ettiği bildirildi.

Haber Ara