Dolar

32,3157

Euro

35,1299

Altın

2.296,83

Bist

9.064,26

Hamas: Fetih'in tavrı ablukaya ortaklıktır

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Merkez Kurulu'nun Gazze limanı ile ilgili sözlerine karşı açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 16:04:40

Hamas: Fetih'in tavrı ablukaya ortaklıktır

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri yaptığı açıklamada, "Sergilenen bu tavrın aslında benzerlerinin bir devamı olduğunu ve halkından uzak, vatansız tavırlara çağıran bir görünüm taşıdığını vurguladı" ifadelerini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre: Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Merkez Kurulu'nun Kıbrıs Rum yönetimiyle ilişkilerini olumsuz bir şekilde etkileyeceği iddiasıyla Gazze limanının açılmasına karşı çıkmasının aslında Gazze'ye uygulanan ablukanın suç ortağı olduğuna, bu bölgenin boğazını sıkmak isteyenlerden biri olduğuna ve kendi örgütsel çıkarları için şantajı bir araç olarak kullanmakta sakınca görmediğine delil teşkil ettiğini vurguladı.

Hamas'ın sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri bugün (1 Mart Salı) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan konuyla ilgili açıklamasında, sergilenen bu tavrın aslında benzerlerinin bir devamı olduğunu ve halkından uzak, vatansız tavırlara çağıran bir görünüm taşıdığını vurguladı.

Fetih'in Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed daha önce yaptığı bir açıklamasında, Gazze limanının açılmasına karşı çıkacaklarını, projenin başarısız olması için gereken her şeyi yapacaklarını söylemiş ve Kıbrıs Türk tarafıyla bir deniz yolu bağlantısı kurulmasının Kıbrıs'ın bütünlüğüne aykırı olduğunu, kendilerinin de Kıbrıs Rum yönetimiyle ilişkilerine olumsuz yansıyacağını ileri sürmüştü.

Azzam El-Ahmed, Filistin adlı televizyon kanalına yaptığı açıklamasında Gazze limanı veya Gazze'ye elektrik santrali inşası planını başarısız kılma güçlerinin olduğunu iddia ederek bunun için gerekeni yapacaklarını söylemişti.

El-Ahmed'in açıklamaları gerçekte Gazze'ye uygulanan ambargo ve abluka konusunda siyonist işgal rejimiyle aynı yerde durduğunu bütün açıklığıyla ortaya koyuyordu.

Haber Ara