Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Hamas, Erdoğan'ın açıklamasından memnun

Hamas Sözcüsü Kasım 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendirmeyi reddettiği tavrını takdir ettiğimizi ve bundan gurur duyduğumuzu belirtmek istiyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 15:05:46

Hamas, Erdoğan'ın açıklamasından memnun

AA'nın haberine göre Hamas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'de bir televizyona verdiği röportajda hareketi "terör örgütü" olarak görmediğini belirtmesini memnuniyetle karşıladı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendirmeyi reddettiği tavrını takdir ettiğimizi ve bundan gurur duyduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Kasım, "Erdoğan'ın söz konusu açıklamalarının, Hamas'ı halkının özgürlüğü için ve işgale karşı mücadele eden milli bir hareket olarak gören Türk halkının tutumuyla uyumlu olduğunu" kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İsrail televizyonu Kanal 2'ye röportaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail, Hamas'ı terör örgütü olarak görürken Hamas çözümün bir parçası olmalı mıdır?" sorusuna, "Hamas bana göre bir terör örgütü değildir. Hamas bir dirilişin ortaya koyduğu siyasi harekettir" cevabını vermişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara