Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

'Hamas artık yönetimi ele almalı'

Hamas liderlerinden Zehhar, 'Hareketin işgal altındaki Batı Şeria'da yönetimi ele almasının zamanı geldi' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 08:33:01

'Hamas artık yönetimi ele almalı'

Gazze'deki İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, hareketin işgal atındaki Batı Şeria'da yetkiyi devralmasının zamanının geldiğini söyledi.

Hamas'a ait El-Aksa Kanalı'na konuşan Zehhar, Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetimini maddi ve kişisel nedenlerden ötürü Gazze'ye liman inşa etmeyi reddetmek ve Gazze'nin yeniden imarına engel olmakla suçladı.

Zehhar, "Hareketin işgal altındaki Batı Şeria'da yönetimi ele almasının zamanı geldi. Batı Şeria bir direniş programına muhtaç. Bu program onu İsrail işgalinden kurtaracak" dedi.

LONDRA DAVETİNE RET!

Hamas'ın, eski Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair'den Londra'yı ziyaret etmeleri için davet aldığını belirten Zehhar, daveti kabul etmediklerini ifade etti ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. 

Zehhar, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin, Gazze'deki ambargonun nihai olarak kaldırılması, bir limanın inşa edilmesi ve geçen yıl Kahire'de varılan anlaşmanın maddelerinin uygulanmasıyla kesinleştirilmesi çağrısı yaptı.

Filistin'de Fetih ve diğer solcu hareketler son dönemlerde Hamas'ı, İsrail'le uzun vadeli ateşkes sağlanması karşılığında Gazze'yi Filistin'den ayırma ve başka bir devlet kurmaya çalışmakla suçluyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara