Dolar

32,4724

Euro

34,8222

Altın

2.477,91

Bist

9.530,47

Hamaney Suudi Arabistan'ı ve BAE'yi işaret etti

İran dini lideri Ali Hamaney, Ahvaz'da yapılan saldırının ardından Suudi Arabistan ve BAE'yi suçladı ve ABD'nin de saldırıda rolü olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-24 16:50:24

Hamaney Suudi Arabistan'ı ve BAE'yi işaret etti

Hamaney, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada Ahvaz'daki askeri geçit töreninde 25 kişinin ölümüne, 60'tan fazla kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıyı yapanların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından fonlandığını söyledi.

Hamaney açıklamasında " Alınan bilgilere göre bu korkakça saldırı Irak ve Suriye'de tuzağa düştüklerinde ABD'lilerin yardımına koştuğu kişilerce yapıldı. Bu kişiler Suudi Arabistan ve BAE tarafından fonlandı" dedi.

İran dini lideri "Şüphesiz saldırının planlayıcılarını sert şekilde cezalandıracağız" dedi.

Mizan haber ajansının aktardığına göre İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alavi saldırıyı gerçekleştiren 4 kişinin öldürüldüğünü ve çok sayıda şüphelinin de yakalandığını açıklamıştı.

İran-Irak savaşının yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen askeri geçit törenine yönelik silahlı saldırıda 17'si asker 25 kişi ölmüş, 69 kişi yaralanmıştı.

İranlı yetkililer, saldırıdan El Ahvaziyye örgütünü sorumlu tutarken saldırıyı terör örgütü IŞİD de üstlenmişti. Saldırı İran Devrim Muhafızları'na yönelik yakın tarihin en ölümcül saldırısı olmuştu.

 

Haber Ara