Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Hamaney: Koronavirüsten elleri yıkayarak, yolsuzluktan elleri keserek kurtulabilirsiniz

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, yolsuzlukla mücadele ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-28 09:12:32

Hamaney: Koronavirüsten elleri yıkayarak, yolsuzluktan elleri keserek kurtulabilirsiniz

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, bugün Yargı Erki üyeleri ile video konferans yolu ile görüştü. Hamaney, görüşmede Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi döneminde yolsuzlukla mücadelenin güçlendiğine işaret ederek, “Bu mücadele suçsuz ve masumlara zulmetmeden ve yasalar çerçevesinde kararlılıkla devam ettirilmeli. Halk yolsuzlukla mücadelenin ihmal olmadan devam ettirilmesini istiyor” dedi.

Ülkede yolsuzluklarla mücadelenin bir önceki Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani döneminde başladığını belirten Hamaney, “Halk yolsuzlukla mücadelenin devam ettiğini gördüğünde umudu artıyor. Çünkü yolsuzluk koronavirüs gibi tehlikeli ve bulaşıcıdır. İkisi arasındaki tek fark koronavirüsten elleri yıkayarak, kurtulabilirsiniz ancak yolsuzluk virüsünden sadece yozlaşmışların ellerini keserek kurtulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Hamaney, açıklamasında koronavirüs salgınına değinerek, normalleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Dini Lider, salgının tekrar yayılması durumunda ekonomide daha derin sorunların oluşabileceğine dikkat çekti. Koronavirüsün neden olduğu ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Hamaney, “Ancak salgın tekrar ülkede yayılırsa ekonomiye zararı daha fazla olacaktır. Bazı yetkililerin ve halkın koronavirüs ile mücadeleye önem vermemeleri, gösterilen tüm çabaları zayıflatabilir” dedi.

Öte yandan İran'da Yargı Erki Başkanlığına İbrahim Reisi'nin gelmesiyle birlikte yargı içerisinde geniş çaplı yolsuzluk mücadelesi başlatılmıştı. Bir önceki Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani'nin Yardımcısı Ekber Taberi'nin yasa dışı ticaret ve rüşvet suçlamaları ile tutuklanması ve yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan firari İranlı Hakim Golam Mansur Hadi'nin Romanya'daki şüpheli ölümü, yolsuzlukla mücadeleyi ön plana çıkarmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara