Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Hamaney’in temsilcisi Amili: ABD’ye yapılacak misilleme gizli değil, açık olacak

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in temsilcisi Seyyid Hasan Amili, 'ABD’ye cevap gizli değil, açık bir cevap vereceğiz'

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 13:50:49

Hamaney’in temsilcisi Amili: ABD’ye yapılacak misilleme gizli değil, açık olacak

Erdebil kentinin Cuma İmamı ve İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in temsilcisi Seyyid Hasan Amili Türkiye'ye geldi.

Dün Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bir araya gelen Amili, Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'e konuştu.

VERİLECEK CEVAP GİZLİ OLMAYACAK

Amili, bu röportajında İran'ın ABD'ye vereceği cevabın gizli değil, açık olacağını ve sivillerin hedef alınmayacağını söyledi. Amili, , "İran bölgedeki sivillere dokunmayacak, askeri karşılık verecek. Açık intikam alacağız ve bu medyaya açık bir eylem olacak" dedi.

"BÖLGESEL SAVAŞA GİRMEYECEĞİZ"

Ülkesinin ABD'ye karşı akıllıca hareket edeceğine ve bölgeyi ateşe atmayacağına işaret eden Amili, "İntikam İran'ın hakkıdır, ancak günahsız insanların kanına girmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

252961-1400138475
Seyyid Hasan Amili

Kasım Süleymani'nin Suriye'de yaptıklarından dolayı bir kesim tarafından katil olarak değerlendirilmesi fakat İran tarafından şehit olarak değerlendirilmesine ilişkin şunları söyledi:

"Hakikati bilseler ona şehit derler. IŞİD Suriye'de Sünnileri öldürdü, Ramazan el Buti'yi öldürdü. Bu örgüt, mezhep ve din fark etmeksizin insanları katlediyordu. Dört mezhebi de öteledi IŞİD. Ancak Süleymani bunların önünde durarak Suriyelilere hizmet etti."

"HİZBULLAH ve HUSİLERİ BİZ KURMADIK"

"Hizbullah'ı İran kurmadı. İsrail saldırılarının sonucu olarak tepki olarak ortaya çıktı. Filistin'deki Hamas örgütü de Filistinliler tarafından bu şekilde kuruldu.Yemen'de Husiler koalsiyon güçlerinin saldırılarına karşı kuruldu. Bu nedenle halkların oyuna saygı gösterİrsek bölge sakinleşir."

252956-603937505

IRAK'IN ALDIĞI "YABANCI GÜÇLER ÜLKEDEN ÇIKACAK" KARARI

Amili, Irak Parlamentosu'nun aldığı "Yabancı askerlerin ülkeyi terk etmesi" kararının Türk askerini de kapsayıp kapsamadığı ile ilgili soruya "Bu Süleymani'nin kanının ilk meyvesidir. Parlamento halkın aynasıdır. Dolayısıyla herkes buna saygı göstermeli" dedi.

İslam'ın teröre karşı olduğunu, ülkesinin terörle mücadele eden ülkelerle el ele vermeye hazır olduğunu ifade eden Hamaney'in temsilcisi, "Terör cesareti değil alçaklığı getirir" şeklinde konuştu.

"ESED KALICI"

Türkiye'den, özellikle Suriye'ye farklı ülkelerden gelen 'teröristlere' karşı işbirliği beklediklerini ifade eden Amili, halk desteği olduğu sürece Esad'ın kalıcı olduğunu ifade etti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1331654

Haber Ara