Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hamaney'den Haşd-i Şabi övgüsü

Hamaney, Irak Şii Ulusal İttifakı ile yaptığı görüşmede Şii milis örgüt Haşd-i Şabi'ye övgüde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-11 23:30:21

Hamaney'den Haşd-i Şabi övgüsü

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

İran dini lideri Ali Hamaney bugün İran destekli Irak İslam Yüksek Konseyi lideri Ammar el Hakim'in başkanlığını yürüttüğü Irak Şii Ulusal İttifak'ını kabul etti.


Hamaney, Irak'ta bu İttifak'ın kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ülkede çatışma alanlarında etkin olan Şii militan grubu Haşd-i Şabi'ye övgüde bulundu.

HAMANEY: İTTİFAK'IN KURULUŞU ÖNEMLİ BİR OLAY

Hamaney, Irak Şiilerinin böyle bir ittifakın çatısı altında toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken İttifak'ın kuruluşunu "önemli bir olay" olarak değerlendirdi.

Dini lider ayrıca İttifak'a Irak'ta yeni yapılar oluşturmalarını ve var olan yapıları geliştirmelerini tavsiye etti.

"HAŞD-İ ŞABİ IRAK'IN GELECEĞİ İÇİN TEMEL KAYNAKTIR"

İttifak'ın en önemli görevlerinden birinin Irak'taki hükümeti desteklemek olduğunu belirten Hamaney, Haşd-i Şabi'ye destek vermelerini gerektiğini de söyledi.

Haşd-i Şabi'den bahsederken övgü dolu ifadeler kullanan Hamaney "Irak'taki Haşd-i Şabi büyük bir refah kaynağıdır ve Irak'ın geleceği için temel kaynak olacaktır. Onun desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerekir" dedi.

"HAŞD-İ ŞABİ, İTTİFAK SAYESİNDE KANUNİ KİMLİK KAZANDI"

İttifak lideri Ammar el Hakim, Hamaney'e kurulma sebepleri hakkında bilgi verdi.

Hakim, İttifak'ın kurulma sebebini "Irak Şii Ulusal İttifakı'nın kurulmasının en önemli sonuçlarından biri Haşd-i Şabi'ye hukuki bir kimlik kazandıran kanunun çıkmasını sağlamasıdır" sözleri ile ifade etti

Haber Ara