Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

''Haluk Bilginer'in aldığı ödül Emmy Ödülü değildi'' iddiası

Yenişafak Yazarı Ali Saydam, Haluk Bilginer’in Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülü almadığını iddia eden ve kendisine ulaştırılan bir mesajı okuyucularıyla paylaştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-30 14:24:41

''Haluk Bilginer'in aldığı ödül Emmy Ödülü değildi'' iddiası

Oyuncu Haluk Bilginer, Şahsiyet dizisinde sergilediği oyunculuk ile Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmuştu. Bir süre Türkiye gündeminde yer edinen bu olayla ilgili Whatsapp üzerinden kendisine ulaşan bir iddiayı kaleme alan Yenişafak Yazarı Ali Saydam, “Haluk Bilginer'in kazandığı ödülün International Emmy Awards olduğunu gördüm. Onun sitesine girdim. Amerikan dizi oscarlar'ı olarak kabul ettiğimiz EMMY ile bir alakası yok. Bu, International Academy diye bir kuruluş. Ortakları var. Bunlardan biri de Ay Yapım. Şahsiyet dizisinin yapımcısı...” ifadelerini kullandı.

İşte yazının tamamı:

Arkadaşlardan biri, bizim İstanbul Erkek Liseli İş İnsanları ve Yöneticileri Platformu'nun WhatsApp grubuna Emre Dolcel adlı bir kişinin sosyal medyada dolaşan mesajını göndermiş…

Emre bey diyor ki:

“Kimsenin tadını kaçırmak istemem ama... Belki ben biraz kıl biriyim... EMMY Ödülleri ile ilgili bir haber okurken bu sene 71.'sinin düzenlendiği yazıyordu. Sabah Haluk Bilginer'in EMMY ödülü kazanmış olduğu haberine çok mutlu oldum.

"LİSTEDE HALUK BİLGİNER YOK"

Haberin içeriğini okuyunca, bunun 47. EMMY ödülü olduğu dikkatimi çekti. Allah Allah dedim... Hemen EMMY'nin sitesine girdim. Onlarca kategorisi var. Kazananların tam listesi de.

Haluk Bilginer yok. Biraz daha bakındım. Haluk Bilginer'in kazandığı ödülün International Emmy Awards olduğunu gördüm. Onun sitesine girdim.

Amerikan dizi oscarlar'ı olarak kabul ettiğimiz EMMY ile bir alakası yok. Bu, International Academy diye bir kuruluş. Ortakları var. Bunlardan biri de Ay Yapım. Şahsiyet dizisinin yapımcısı...

Şimdi; Sadece bize sunulanı doğru kabul edip, zerre araştırmadan her şeye atlamamız oldum olası beni rahatsız etti, etmeye de devam ediyor.

''GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ SANATÇILARDAN BİRİ''

Haluk Bilginer'i asla küçümsemiyorum. Ne haddim ne zekâm yetmez onu küçümsemeye. Bana sorarsanız gelmiş geçmiş en iyi sanatçılardan biridir. Tek kişilik tiyatro oyununu nefesim kesilmiş vaziyette büyülenerek izleyenlerdenim.

Ancak dizinin yapımcısının ortağı olduğu bir organizasyonun verdiği ödül benim için ayılıp bayılacak bir olay değil, çok üzgünüm.

Parasını verip ödül gecesi düzenliyor, ödülü kendi yapımına veriyorsan, bu bir pazarlamadır. Başarı değil.”

Emre bey çok da haksız değil…

Türkiye'de, bunun gibi kendi kendimize gelin güvey olduğumuz pek çok olay var…

Alman Millî Takımı'nda oynayan, “Ben Almanım” diye tepinen Bayern Münchenli futbolcu Mehmet Scholl'e “Hayır, sen Türksün” diye paçasından yapışabilecek, hatta Alman Millî Takımı Türkiye'ye geldiğinde, daha bebekken kendisini terk eden babasını tutup havaalanına götürebilecek kadar ezikleşebileceğimiz doğrudur.

''CHRİSTİNE HAYDAR'IN SAHTE KİMLİĞİNE UZUNCA BİR SÜRE İNANDIRILMADIK MI?''

Osmanlı olmakla yakından uzaktan ilgisi olmayan, sadece kocasının adı Jean-Yves Haydar diye, Türkiye'de organizatörler tarafından “Haydar Paşa'nın gelini” diye lanse edilen Fransız beşinci sınıf striptiz yıldızı Christine Haydar'ın bu sahte kimliğine uzunca bir süre inandırılmadık mı?!

1960'larda Doğu Avrupa'daki müzik festivallerine katıldığı için kendilerine bir belge takdim edilen orkestrayı, girdikleri her yarışmadan sonra “Birinci Oldular” diye, ellerindeki ‘katılım belgesi'ni de ödül diye tanıtmadık mı?

''HALUK BİLGİNER'İN ÖDÜLÜ BUNLARLA AYNI KEFEYE KONUR MU HİÇ?''

Bunun gibi pek çok örnek sıralanabilir…

Ama el insaf… Haluk Bilginer'in Uluslararası Emmy Ödülü bunlarla aynı kefeye konur mu hiç?!

Diyelim ki olay, Ay Yapım'ın iş ve ilişki yönetimi, pazarlama iletişimi başarısıdır. Ne var bunda?!

Dünyada hangi ödül pazarlama iletişimi sonucu elde edilmiyor ki?

Nobel mi? Oscar mı? Cannes mi? Altın Ayı mı? Altın Aslan mı? Eurovision'da bile politika ve kamu diplomasisi numaralarının geçerli olduğu bilmiyor muyuz?

''HALUK BİLGİNER ÜLKEMİZİN EN BAŞARILI SANATÇILARINDAN BİRİ DEĞİL Mİ?''

Ayrıca Emre beyin teslim ettiği gibi, Haluk Bilginer yıllarca İngiliz tiyatro, dizi ve Hollywood filmlerinde rol almış, ülkemizin en başarılı sanatçılarından biri değil mi?

Nedir bu eziklik?!

Zaman zaman ideolojik olarak farklı düşüncelere sahip olsak da gün, şöhretlerimizi aşağılamak ve başarılı iletişim çalışmalarını küçümsemek günü değildir. Tersine sahip çıkma günüdür.

Haber Ara