Dolar

32,5899

Euro

34,8243

Altın

2.507,99

Bist

9.524,59

Halsizlik ne zaman 'Covid-19', 'soğuk algınlığ'ı veya 'grip' belirtisidir?

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 'Covid-19' enfeksiyonu, soğuk algınlığı veya grip ile yorgunluk hissedebilirsiniz. Bu, bu ani hissin gerçek nedenini belirlemeyi zorlaştırır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-28 16:11:38

Halsizlik ne zaman 'Covid-19', 'soğuk algınlığ'ı veya 'grip' belirtisidir?

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre "Covid-19" enfeksiyonu, soğuk algınlığı veya grip ile yorgunluk hissedebilirsiniz. Bu, bu ani hissin gerçek nedenini belirlemeyi zorlaştırır.

Ve biraz yorgun hissetmeye başladığınızda, yorgunluğun arkasındaki nedenin soğuk algınlığı mı, grip mi yoksa "Covid-19" mu olduğunu bilmek için bu arada yaşadığınız tüm belirtilere dikkat etmeniz gerekir.

-Nefes darlığı:

Dünya Sağlık Örgütü, acil çağrı gerektiren "Covid-19" un alamet-i farikalarından birinin nefes darlığı olduğunu söyledi.

Nefes darlığı tıbbi bir acil durumdur ve soğuk algınlığı veya grip varsa bu belirtiler görülmez. Bu, nefes darlığı ile birlikte yorgunluk ortaya çıktığında, genellikle bir "Covid-19" enfeksiyonuna işaret edebileceği anlamına gelir.

-Hapşırma

Soğuk algınlığınız varsa hapşırmak yaygındır, ancak grip veya Corona virüsünüz varsa bu olmaz ve bu nedenle hapşırmayla ilişkili yorgunluk genellikle soğuk algınlığına işaret eder.

Ve yorgunluk, eklem ağrısı, yoğun titreme ve ağır terleme nöbetleri ile aynı zamana denk geldiğinde grip enfeksiyonunun bir işaretidir.

-Ortaklıklar:

COVID-19, soğuk algınlığı ve grip, aşağıdakiler söz konusu olduğunda benzer semptomları paylaşır:

Yorgunluk

Öksürük

Ağrı ve ağrı

Boğaz ağrısı

ateş

- Farklılıklar:

Soğuk algınlığı, grip veya koronavirüsten daha fazla burun akıntısına veya tıkanıklığa neden olur.

İshal, nadir de olsa "Covid-19" hastalarında bildirilirken, bazen influenzalı çocuklarda ortaya çıkabilir. İshal, soğuk algınlığından kaynaklanmaz.

Baş ağrıları özellikle grip olduğunuzda yaygındır ve "Covid-19" hastası olduğunuzda ortaya çıkabilir.

Kaynak: Express

 

Haber Ara