Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

Halkın bankası; hedef Türk piyasası

Kurulduğu günden bu yana esnaf-sanatkar ve küçük meslek sahiplerinin yanında olmaya devam eden Halkbank, 'Halkın bankasıyız' mottosuyla Türk ekonomisine kaynak aktarmayı sürdürürken makro hedeflerine de emin adımlarla ilerliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-05 13:54:18

Halkın bankası; hedef Türk piyasası

Kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve toplumsal barışın korunması için uygun koşullarla esnaf-sanatkâr ve küçük meslek sahibine kaynak aktarmak ve sermaye birikimini başlatmak amacıyla 1933 yılında resmi olarak temeli atılan ve 1938'de faaliyete başlayan Halkbankası o zamandan günümüze halkın yanında olmaya devam ediyor.

ESNAF-SANATKAR VE KOBİ'LERİN YANINDA
Bugün Halkbank yurt çapına yaygın şubeleri ve yurt dışı temsilcilikleri ile hizmet vermeye devam etmekte. Halkbank, misyon bankası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ekonomisinin temelini oluşturan esnaf, sanatkâr ve KOBİ'lerin yanı sıra üretim, yatırım ve istihdamın artışına katkıda bulunan tüm girişimcileri çağdaş bankacılık anlayışıyla desteklemeye, sektörün güçlü ve güvenilir bankası olarak devam ediyor.

BAĞLI ORTAKLIKLAR VE İŞTİRAKLERİ

Halkbank'ın bağlı ortaklıkları şunlar: Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.-Halkbank A.D. Skopje/Macedonia-Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı-Halk Finansal Kiralama A.Ş.-Halk Faktoring A.Ş.-Halk Varlık Kiralama A.Ş-Halkbank A.D. Beograd
Halkbank'ın iştirakleri şunlar: KOBI Girişim Sermayesi,Demir - Halk Bank (Nederland) N.V.-KKB Kredi Kayıt Bürosu-Türk P&I Sigorta A.Ş.-Platform Ortak Kartlı Sistemler A.Ş.-Bileşim Finansal Teknolojiler ve Ödeme Sistemleri A.Ş.

HALKK

AKTİFLİKTE EN BÜYÜK İKİNCİ BANKA

Yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü 138,7 milyar TL artırarak geçtiğimiz sene sonuna göre yüzde 30,3 artış sağlayan Halkbank, 595,7 milyar TL aktif büyüklük ile bankacılık sektöründe ikinci sıraya yükseldi. İkinci çeyrek sonunda toplam kredilerini 522 milyar TL'ye taşıyan Halkbank, KOBİ Bankacılığı alanında ise; yüzde 22,3 ile rekor bir pazar payı açıkladı. Toplam mevduatı 400 milyar TL'ye ulaşan Banka bu dönemde 1,8 milyar TL kâr elde ederek her alanda güçlü bir performans ortaya koydu. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Bankamızın nakdi kredileri içinde, bireysel krediler hariç, KOBİ kredilerinin payı yüzde 54 gibi yüksek bir seviyede. Yapacağımız çalışmalarla bu oranı daha da artıracağız” dedi.

GENEL MÜDÜR ARSLAN'DAN VİZYONER AÇIKLAMA

Genel Müdür Osman Arslan, yıl ile ilgili değerlendirmesinde misyon ve vizyonlarına atıf yaparak hedeflerine yönelik ip uçlarını da vermişti:
"Normalleşme sürecinde konut ve otomobil alımları, turizm harcamaları ve sosyal ihtiyaçlar için çok güçlü destekler içeren kredi paketleri sunduk. Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranına sahip Avantajlı Konut Kredisi ile 55 bin müşterimize 12,9 milyar TL kredi kullandırdık. Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi ve 2. El Taşıt Kredisi kampanyalarımız ile taşıt almak isteyen müşterilerimize destek sağlarken; devreye aldığımız Sosyal Hayata Destek Kredisi ve Tatil Destek Paketi kampanyaları ile de halkımıza finansman desteğimizi sürdürdük." değerlendirmesinde bulunan Arslan değerlendirmesinde şu noktalara dikkati çekmişti:

KALKINMA HEDEFLERİYLE UYUMLU BİR BANKACILIK

"Kalkınma hedefleriyle uyumlu bankacılık anlayışımız doğrultusunda KOBİ Bankacılığı faaliyetlerimizi sahada sürdürmeye devam ediyoruz. Bu, en önemli ayırt edici özelliğimiz ve avantajımız. Reel sektörle uyum içinde, her ölçekten ve sektörden müşterimize terzi usulüyle, ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış çözümler sunmaya bundan sonra da devam edeceğiz.
Önümüzdeki dönemde en çok ağırlık vereceğimiz ürünlerimizden biri Paraf Kart olacak. Paraf Kart ile teknolojinin tüm imkânlarını yenilikçi uygulamalarla müşterilerimize sunacağız. Özellikle Esnaf Destek Paketi kapsamında müşterimiz olan Paraf Esnaf Kart sahibi işletmelere önemli avantajlar sağlayacağız. Yeni kart ürünümüz Paraf Dual Kart ile banka ve kredi kartını tek kartta birleştirerek müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracağız. Yine dijital bankacılığın bir ürünü olarak; müşterilerimizin şubeye gitmelerine gerek kalmadan kredi kartı edinmelerine olanak sağlayan dijital/sanal kredi kartı projemiz için de çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Hem bireysel müşterilerin hem işletmelerin kullanımını artırarak Paraf Kart'ı ticari hayatın en aktif kartı yapmayı hedefliyoruz"

DİJİTAL BANKACILIK VE YATIRIM ANLAYIŞI

Genel Müdür Arslan ifadelerinde şunlara da yer vermişti:"Dijital bankacılığın önemini ve bu alana yaptığımız önemli yatırımların değerini ise; salgın sürecinde daha iyi gördük. Alternatif dağıtım kanalları, dijital bankacılık gibi konularda paydaşlarımıza dünya standartlarında verdiğimiz hizmet, bu süreçte bizlere büyük bir avantaj sağladı. 1 milyondan fazla müşterimize, kredilerini bu kanallar aracılığıyla kullandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Online işlemleri artırmayı, bu işlemlere yanıt verecek yatırımları büyütmeyi bundan sonra da sürdüreceğiz."

RAKAMLARIN DİLİYLE HALKBANK PROFİLİ 

2020'nin ikinci çeyrek sonu itibarıyla bankanın rakamsal profili şu şekilde:


• Toplam kadrolu çalışan sayısı: 18.829
• Dijital Bankacılık müşteri sayısı: 3.553.185
• Kredi kartı sayısı: 5.271.670
• İnternet bankacılığı aktif müşteri sayısı: 1.044.878
• KOBİ müşteri sayısı: 1.320.291
• Mobil bankacılık Aktif müşteri sayısı: 3.075.165
• Halkbankkobi.com.tr toplam üye sayısı: 289.142
• KOBİ'lere sağlanan kredilerin toplam nakdi kredilere oranı: %44,8
• Maaşını Halkbank'tan alan toplam çalışan sayısı: 1.143.701
• Maaşlarını Halkbank aracılığıyla alan emekli sayısı: 1.596.032
• Tasarruf mevduatı büyüklüğü: 84,4 milyar TL

PANDEMİ DÖNEMİNDE SIKI GÜVENLİK VE PROJE BAZLI UYGULAMALAR

HALK2

Halkbank pandemi döneminde aldığı önlemler ve güvenlik uygulamalarıyla da bankacılıkta adından söz ettirdi.
Halkbank kurumsaldan yapılan açıklamada ise bu eksende yapılan çalışmalar şu şekilde ifade edilmişti:
"Tüm dünyada etkisi devam eden Covid-19 salgınına karşı, kamu sağlığını korumaya yönelik uygulamalarımızı Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımız tarafından duyurulan önlemler çerçevesinde titizlikle sürdürüyoruz. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı için, virüsle mücadele çalışmalarımızı kurum içinde ve diğer kurumlarla sürekli iletişim halinde koordineli bir şekilde yürütüyoruz"
Önlem ve uygulamalardan bazıları ise şöyle:
Dezenfekte, maske, temizlik, önleyici korunma, ateş ölçümünün tüm şubelerde yaygınlaştırılmasının yanısıra teknik çalışmalar da ortaya kondu.
Günlük para çekme limitini 5 bin TL'ye yükseltildi.
Çalışan sağlığını ön planda tutarak, kronik rahatsızlığı olan personele dönüşümlü olarak evden çalışma imkânı verildi
İşlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla internet sitesinde beyan edilen belirli kredi ürünlerin başvuruları online alındı.
Küçük tutarlı ödemelerde daha hızlı ve daha kolay işlem yapabilmek için kartlı ödemelerde temassız işlem limiti artırıldı
Android cep telefonlarını POS cihazına dönüştüren temassız mobil ödeme (NFC) devreye alındı
Dünya Sağlık Örgütü'nün alışveriş işlemlerinde parayla teması keserek kredi kartı ve banka kartlarıyla yapmaları yönündeki uyarısına uygun olarak, müşteriye alışveriş işlemlerini Paraf ve Bank24 kartlarıyla yapmalarını tavsiye edildi
Tamamen telefon ortamında gerçekleşen “Halkbank Sosyal Destek Servisi” hizmetinde çalışanların projede görevli danışmanlarla görüştükten sonra tüm sağlık ve yaşam sorunları için; doktor, psikolog, fizyoterapist, pedagog, spor bilimi uzmanı ve diyetisyen ile görüşme fırsatı buluyor. Uzmanlık gerektiren konularda ise bilim insanlarından bilgi tedariki sağlanarak personelimizin bireysel sorunlarını yaşamlarından bertaraf etmelerine, sağlıklı ve mutlu çalışan olmayı başarmalarına katkı sağlanıyor.

"HALKIMIZ VARSA BİZ DE VARIZ"

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan bu konuda yaptığı değerlendirmede ise şu yorumda bulunmuştu:

“Salgını ekonomik anlamda en az hasarla atlatan ülkelerden biri olduk. Tüm vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşen bu dönemde, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına hızlı yanıtlar verdik. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, 3 milyon kişi ve kuruma verdiğimiz destek kredi ötelemeleri ile birlikte 120 milyar TL'yi aştı. Türkiye'nin bize güvenini boşa çıkarmadığımız için mutluyuz. Halkımız varsa biz de varız; çünkü biz 82 yıldır Önce Halk, Sonra Bankayız.”

NORMALLEŞME SÜRECİNDE "ANORMAL" BİR GAYRET GÖSTERİLDİ

Bireysel müşterilerine destekte, hız kesmediklerini belirten Arslan şunları söyledi:

“Pandemi esnasında edindiğimiz deneyimi normalleşme adımlarıyla birlikte daha da ileriye taşıdık. Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranlarını sunduğumuz Avantajlı Konut Kredisi ile 55 bin müşterimize 12,9 milyar TL kredi kullandırdık. Birlikte el ele vererek, konut satışında tarihin en yüksek Haziran ayı rakamlarına ulaştık. Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi ve 2. El Taşıt Kredisi kampanyalarımız ile de taşıt almak isteyen ticari ve bireysel müşterilerimizin finansman ihtiyacını karşılıyoruz. Ayrıca, devreye aldığımız Sosyal Hayata Destek Kredisi ve Tatil Destek Paketleri sayesinde normalleşme sürecine verdiğimiz destek ile piyasadaki canlılığın yılın ikinci yarısında artarak devam edeceğine inanıyoruz.”
Dijital bankacılık ve Paraf Kart konusunda kendilerine yeni hedefler koyduklarını belirten Arslan şunları söyledi:
“Alternatif dağıtım kanalları ve dijital bankacılık alanında sunduğumuz üstün hizmet, pandemi sürecinde bizlere büyük bir avantaj sağladı ve 1 milyondan fazla müşterimiz kredilerini bu kanallar aracılığıyla kullandı. Giderek gençleşen müşteri profilimizin talep ve beklentilerini karşılamak üzere yeni yatırımlar yapıyoruz. Tüketici davranışlarını yakından gözlemlediğimiz bu dönemde, Paraf Kart'ı geliştirecek çalışmalar da başlattık. Paraf Dual ile banka kartı ve kredi kartını tek kart haline getirerek müşterilerimize önemli bir kullanım kolaylığı sağladık. Hem bireysel müşterilerin hem işletmelerin kullanımını artırarak Paraf Kart'ı ticari hayatın en aktif kartı yapmak istiyoruz.”

"HEDEFLERE EMİN ADIMLARLA GİDİYORUZ"

"Yılın kalan bölümünde bankacılık stratejilerimizi kusursuz şekilde uygulamaya koyarak, esnaf ve KOBİ Bankacılığı alanındaki öncü pozisyonumuzu korumayı amaçlıyoruz. İlk altı ayda önden yüklemeli kredi kullandıran Bankamızın, yılsonunda kârlılığının da olumlu etkilenmesini ve sektördeki gücünün pekişmesini bekliyoruz." değerlendirmesini yapan Arslan," Yılın ikinci yarısında sahada kuracağımız güçlü ve kalıcı ilişkilerle 2021 yılına da güçlü bir başlangıç yapacağız. Halkbank adını daha da yukarı taşıyacağımız bu dönemde en büyük desteği yine siz kıymetli yatırımcılarımızdan alacağız. Bize olan güveniniz için teşekkür eder, Halkbank ailesi olarak bu güvenden aldığımız güçle, hedeflerimize ulaşmak için emin adımlarla ilerlediğimizi bilmenizi isteriz" diyerek kurumsal mesajında da Halkbank'ın hedefine fokuslandığının altını çizmişti

 

 

 

 

 

 

 

Haber Ara