Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Halil Sezai kimdir?

Türk müzisyen, oyuncu Halil Sezai kimdir? İşte Halil Sezai'nin biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-09 16:03:08

Halil Sezai kimdir?

Halil Sezai Paracıkoğlu, 16 Ağustos 1979 da Eskişehir'de doğdu.

Babası eski bas gitarcı sonra da muhasebecilık yapmış, annesi Nurten Paracıkoğlu da öğretmen.

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarı 2003 yılı Müzik Bölümü mezunu.

İlk bestesini 15 yaşındayken yaptı.
Halil SezaiParacıkoğlu'nun En Çok Bilinen Şarkıları , Paramparça, İsyan, Ağlamışız, Sen ve Ben, Olsun, Hayalimin Ortasında, Sonbahar, Seni Beklemek, Esme, Sevda Tanrıçası, Yanıma Gel, Aşk Yasak Ağlıyor, Fırtına, Bir Rüzgar Esti, Üşürken, İsyan ve İncir Reçeli'nde Söylediği Duman şarkısıdır.

Duygu Paracıkoğlu adında kendisinden 2 yıl 3 gün küçük oyuncu bir kızkardeşi var.

Halil Sezai Paracıkoğlu, 2014 yılında yapımcılığını yaptığı "Çilek" adlı sinema filminde İlker Aksum, Azra Akın, Bülent Şakrak, Selen Öztürk ile kendisi de başrolde oynadı.

2014 yılında yapımcılığını Necati Akpınar'ın üstlendiği "İncir Reçeli 2" adlı sinema filminde Sinan Çalışkanoğlu, Şafak Pekdemir, Ahmet Uz, Selim Akgülile birlikte oynamıştır.

Halil Sezai; imam rolünde 2015 yılında yönetmenliğini İlker Ayrık'ın yaptığı "Yapışık Kardeşler" sinema filminde İlker Ayrık, Hakan Bulut, Suzan Kardeş,Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış, Bülent Şakrak,Yasemin Çonka, Şebnem Bamsey, Gül Fakı ve İvana Sert ile beraber oynadı.

23 Ağustos 2015 tarihinde Halil Sezai ile bir enerji şirketinde yönetici asistanı olan Zehra Kaya Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde evlendi. Çift, nikahın ardından anlaşmazlıklar baş gösterince 15 gün sonra anlaşmalı olarak tek celsede boşandı

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara