Dolar

32,5234

Euro

34,7384

Altın

2.491,64

Bist

9.524,59

Halid Meşal: Gazze yakında ablukayı kıracak

HAMAS liderlerinden Halid Meşal, Gazzelilerle telekonferans yoluyla yaptığı görüşmede ablukanın 'yakında' kırılacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-10 00:50:43

Halid Meşal: Gazze yakında ablukayı kıracak

İslamî Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Gazze kuşatmasının yakında tamamıyla kalkacağını belirterek, kuşatmanın kalkması için Türkiye ve Katar'ın ortaya koydukları çabaları takdir ettiklerini söyledi.

Hamas lideri Meşal, Hamas hareketinin Ramazan Bayramı münasebetiyle Gazze'nin En-Nuseyrat Mülteci Kampında “Uhuvvet ve Muhabbet” adıyla düzenlediği ve birçok Hamas liderinin katıldığı bayramlaşma etkinliğine telefonla katılarak “Gazze yakın ve uzak olanlardan zulüm ve düşmanlık görüyor. Ancak buna rağmen asaletini ve büyük bağlılığını ortaya koydu. Kuşatmayı yarmayı başardı, direniş olarak destan yazdı, ard arda dayatılan savaşlarda üstün geldi” dedi.

Gazze halkına seslenen Meşal “Kuşatmayı kırma ve kaldırma müjdeleri ard arda gelmektedir. Katar ve Türkiyeli kardeşler bu hususta önemli mesafeler kat ettiler. Ümmet, kendi yaralarıyla uğraşsa da sizi unutmayacaktır. Filistin hep merkezi noktada kalacaktır” ifadesini kullandı.

Projesi savaş değil özgüRlük olan Hamas liderlerinin yeni savaşlara çekilmeye izin vermeyeceklerini belirten Meşal, Gazze'nin sabır ve birlik konusunda güçlü bir tablo gösterdiğini sözlerine ekledi.

Haber Ara