Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Halep'ten kaçıp Cerablus'a sığındılar

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yaklaşık iki ay önce IŞİD'den temizlenen Cerablus, Halep'teki bombardımanlardan kaçan Suriyeliler için de güvenli liman oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 13:09:45

Halep'ten kaçıp Cerablus'a sığındılar

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Özgür Suriye Ordusu tarafından (ÖSO) IŞİD'den temizlenen Cerablus'a Türkiye'nin yanı sıra Suriye'nin diğer bölgelerinden dönüşler devam ediyor.

AA'nın haberine göre; IŞİD'den alındıktan sonra ilçelerine dönen Cerablusluların yanı sıra diğer çatışma bölgelerinden kaçan Suriyeliler için de adeta güvenli liman haline gelen Cebrablus, her gün çok sayıda Suriyeliye kucak açıyor.

Son günlerde şiddetli bombardımanların yaşandığı Halep'ten kaçan birçok aile de güvenli buldukları Cebrablus'a gelerek kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı.

"Çadırda yaşasak da en azından güvenli"

Halep'ten eşi ve 2 çocuğuyla kaçan Fatma el-Ahmed, yaklaşık 20 gün önce Halep'te uçakların bombardımanı ve çatışmalardan kaçarak Cerablus'a sığındıklarını söyledi.

Cerablus'un IŞİD'den temizlendikten sonra güvenli hale geldiğini vurgulayan el-Ahmed, "Halep'te her şeyimizi bırakıp buraya sığındık. Çadırda yaşasak da en azında güvenli. Birçok ihtiyacımız var. Çocuklarımızın sütü yok, yiyecek bulmakta zorlanıyoruz. Bizlere yardım edilmesini bekliyoruz." diye konuştu.

İbrahim Abdullah ise Halep'te yoğun çatışmaların yaşandığını, korkudan günlerce evlerinden çıkamadıklarını anlattı.

Fırsat bulur bulmaz çocukları ve eşiyle yola çıktıklarını, Cerablus'un diğer bölgelerden daha çok imkana sahip olduğunu belirten Abdullah, "Halep'ten eşim ve 4 çocuğumla geldim. Orada hayat çok zor. Her gün uçaklar bombalıyor. Zor şartlarda geldik. Diğer ailelerle birlikte burada çadır kurduk." dedi.

Haber Ara