Dolar

32,3615

Euro

34,9951

Altın

2.326,20

Bist

9.102,47

Halep’teki sivillerden pankartlarla dünya kamuoyuna mesaj

Suriye’de Esed rejimi ve Rus jetlerinin bomba yağdırmaya devam ettiği Halep’teki siviller hazırladıkları pankartlarla dünya kamuoyuna mesaj gönderdi. Rejimin bayramda da sürdürdüğü saldırılara dikkat çekmek isteyen halk, pankartlara “Uçakları durdurun, bayramlaşacağız” yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-07 10:40:14

Halep’teki sivillerden pankartlarla dünya kamuoyuna mesaj

Yeni Şafak'tan Neslihan Önder'in haberine göre; Suriye iç savaşı 6'ncı yılına girerken, her bayram olduğu gibi bu bayramda da sivil halk bombardıman korkusuyla Ramazan Bayramı'na girdi. Suriye'de uzun süredir Esed rejimi ve Rusya'nın yoğun hava ve kara saldırılarına maruz kalan Halep'te siviller hazırladıkları pankartlarla dünya kamuoyuna mesaj gönderdi.

CAMİLERİ DOLDURDULAR

Hiçbir kutsal tanımayan Esed rejimi ve Ruslara ait jetlerin yoğun bombardımanına dikkat çekmek isteyen 7'den 70'e Halep halkı, pankartlara “Uçakları durdurun, bayramlaşacağız” yazdı. Halepliler, İngilizce ve Arapça yazılan pankartları ellerinde tutarak dünyaya savaşı durdurun çağrısı yaptı. Öte yandan Türkiye'ye göre bayrama bir gün geç başlayan Halep'te halk muhaliflerin denetiminde bulunan bölgelerde bombardıman korkusuna rağmen bayram namazında camileri doldurdu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara